ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Φαίνεται ότι από την πρόσφατη απεργία των ναυτικών η κυβέρνηση δεν κατάλαβε τίποτα»

  ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ.


«Από την πρώτη στιγμή, που η κυβέρνηση ανακοίνωσε την επανασύσταση του Υπουργείου Ναυτιλίας, είχαμε πει ότι ο νέος Υπουργός αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο έργο.

Γι' αυτό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, είναι πραγματικά λυπηρό, το να παρατηρούμε ότι, μετά την πρόσφατη κινητοποίηση των Ελλήνων ναυτικών, η κυβέρνηση, όχι μόνο φαίνεται να μην έχει καταλάβει τίποτα, αλλά και ότι ο διάλογος που διεξαγόταν κατά τη διάρκεια της απεργίας ήταν, όντως, προσχηματικός.

Καμία ουσιαστική αλλαγή, σε όσα έχει κατά καιρούς ανακοινώσει ο Υπουργός Ναυτιλίας δεν είδαμε. Επιπλέον, η κυβέρνηση, επιμένει στην ανασυγκρότηση του Υπουργείου, αλλά και της ναυτιλίας ως κλάδου γενικότερα, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με τα μέτρα που θέλει να προωθήσει, είναι πιθανόν να έχουμε ελληνική ναυτιλία, χωρίς Έλληνες ναυτικούς. Όμως, χωρίς Έλληνες ναυτικούς, δεν μπορεί να υπάρξει ελληνική ναυτιλία.

Σε ό,τι αφορά στην ακτοπλοΐα, το Υπουργείο φαίνεται να αγνοεί το γεγονός ότι, είναι η συνολική πολιτική που εφαρμόζεται στο πλαίσιο του Μνημονίου, που την οδηγεί σε αδιέξοδο και η αδυναμία, του να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Γιατί, είναι αδύνατον οι σωρευμένες ζημιές των ακτοπλοϊκών εταιρειών, η πτώση του μεταφορικού έργου και η έλλειψη ρευστότητας, να αντισταθμιστούν με τη ραγδαία μείωση των μισθών των ναυτικών και την ισοπέδωση των εργασιακών τους σχέσεων.

Παρόλα αυτά, ο Υπουργός Ναυτιλίας έχει ακόμα το χρόνο να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στο επικείμενο νομοσχέδιο, ώστε να μην θεωρήσουν οι Έλληνες ναυτικοί και όσοι ασχολούνται με τη ναυτιλία μας, ότι η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, ήταν επικοινωνιακού, αποκλειστικά, χαρακτήρα».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!