Λ. Κατσέλη: Πλήρης κατάρρευση «θεσμών» - Συνυπεύθυνοι Παπακωνσταντίνου & Βενιζέλος - Προτάσεις ανάσχεσης της Ανεργίας

Συνέντευξη παραχώρησε στον  ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98.9 με τους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο – Δ. Σταυρόπουλο, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ», Λούκα Κατσέλη, στην ποία αναφέρθηκε τόσο στο επίμαχο θέμα των ημερών με την Λίστα Λαγκάρντ, όσο και στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας προτάσεις ανάσχεσης της βαθιάς ύφεσης που προβλέπεται για το 2013, κάνοντας ειδική μνεία σε προτάσεις για την ανεξέλεγκτη πλέον ανεργία, που έχει ξεπεράσει κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη.


Κατάρρευση των θεσμών – Πολιτικές ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο

Ο τρόπος χειρισμού της «περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, τόνισε η Πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, «απεικονίζει την πλήρη κατάρρευση θεσμών διακυβέρνησης της χώρας»και πρόσθεσε ότι «όσον αφορά στην αλλοίωση της λίστας, είναι λυπηρό ότι η κυβέρνηση προσπάθησε με έντεχνους τρόπους να περιορίσει το εύρος της διερεύνησης ευθυνών από τη Βουλή. Τουλάχιστον, έστω και αργά, η υπόθεση αυτή κατέληξε στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη».

Ξεκάθαρα η Καθηγήτρια Λ. Κατσέλη, αναφέρθηκε στις πολιτικές ευθύνες, που αφορούν την διαχείριση και τους χειρισμούς που έγιναν σχετικά με λίστα, από τον Γ. Παπακωνσταντίνου αλλά και από τον Β. Βενιζέλο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πασιφανές ότι υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες για τους χειρισμούς που έγιναν στη διαχείριση της λίστας τόσο από τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου όσο κι από τον κ. Ε. Βενιζέλο».

«Εφιάλτης» η ανεργία – Μέτρα για ανακούφιση

Στο κεφάλαιο της οικονομίας, η πρόεδρος της Κ.Σ. προέβλεψε ότι η ύφεση θα είναι βαθιά και το 2013 ενώ για τον εφιάλτη της ανεργίας επισήμανε ότι θα ξεπεράσει το 30%. «Γι' αυτό αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση Ειδικού Προγράμματος Δημιουργίας τουλάχιστον 200.000 θέσεων εργασίας ετησίως για την περίοδο 2013-2015 με προτεραιότητα σε οικογένειες χωρίς εργαζομένους ή με περιορισμένο εισόδημα».

Μάλιστα για την χρηματοδότηση η Λούκα Κατσέλη είπε ότι μπορεί να εξασφαλισθεί «από τη μεταφορά πόρων του ΕΣΠΑ στο σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα μετά από απόφαση σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο».

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα» πρόσθεσε «όχι μόνο θα δημιουργήσει σημαντικό ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση αλλά θα προκαλέσει πολλαπλασιαστική επίδραση στην οικονομική δραστηριότητα, συμβάλλοντας καθοριστικά και στη δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων».

«ΠΑΛΜΟΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!