Δήλωση προέδρου ΚΕΔΕ Κ.Ασκούνη ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Με αφορμή το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012, ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κώστας Ασκούνης έκανε την παρακάτω δήλωση:«Τις τελευταίες μέρες αντιμετωπίζουμε μία ολόπλευρη επίθεση από γνωστά και άγνωστα κέντρα προπαγάνδας, εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εκλεγμένων αντιπροσώπων της.


Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στις επιθέσεις κατασυκοφάντησης και λασπολογίας, που έχουν ως στόχο την υποταγή και τον έλεγχο του μόνου δημοκρατικού, πολιτικού θεσμού, ο οποίος είναι σε θέση να στηρίξει την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Όποιοι πιστεύουν ότι με τέτοιους τρόπους μπορούν να κάμψουν το ηθικό και πολιτικό κύρος των Δήμων και των Δημάρχων, να ξέρουν ότι θα βρουν απέναντί τους κυρίως τις αδύναμες ομάδες των πολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωση τους, σε συνθήκες ακραίας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Για εμάς τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η αυτοτέλεια του θεσμού που υπηρετούμε είναι δημοκρατικό μας καθήκον. Θα παλέψουμε με κάθε τρόπο για να την υπερασπιστούμε, να τη διατηρήσουμε αλλά και να τη διευρύνουμε.

Πρέπει επιτέλους η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση και ο σοβαρός διάλογος, δεν είναι περιττή  πολυτέλεια. Να μη χρησιμοποιεί,λοιπόν, την οικονομική κρίση ως αφορμή για την καταπάτηση θεμελιωδών θεσμικών δικαιωμάτων.

Τέλος, θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους φορείς που έχουν σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πως αμέσως μετά τη λήξη του Συνεδρίου της η ΚΕΔΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες και στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά της».

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!