Χωρίς Καλύμνικη υποψηφιότητα «έκλεισε» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τελικά βγήκε "λευκός καπνός" από την Κουμουνδούρου και τα χθεσινά ολονύχτια "μαγειρέματα" των ψηφοδελτίων του κόμματος έλαβαν τέλος.

Μετά από "μαραθώνιες" διεργασίες, η επιτροπή κατάρτισης ψηφοδελτίων έδωσε τέλος στο "κόψε - ράψε" και δημοσιοποιήθηκαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ, διαδικασία που έγινε μάλιστα σε ... δόσεις, αφού δίνονταν στην δημοσιότητα κατά ομάδες οι εκλογικές περιφέρειες.
 
Στα Δωδεκάνησα δεν υπήρξαν αλλαγές και τελικά επικράτησε η "σκληρή" γραμμή της Ρόδου, που "επέβαλε" στην Κουμουνδούρου τον αποκλεισμό από το ψηφοδέλτιο υποψηφιοτήτων από την λεγόμενη πλευρά των συνεργασιών και της (περιβόητης) διεύρυνσης, "κλείνοντας" ουσιαστικά το ψηφοδέλτιο στα κομματικά στελέχη και φυσικά στα ... μέτρα τους.
Έτσι στο κόμμα στα Δωδεκάνησα  θα κατέλθει στις εκλογές με τους παρακάτω υποψηφίους:
- Δημήτρη Γάκη
- Νεκτάριο Σαντορινιό
- Χριστόφορο Κάσδαγλη
- Ματίνα Κατσίβελη
- Αλέξανδρο Λουϊζίδη
 
Παρά τις όποιες συνεργασίες που είχαν ανακοινωθεί και τις συμφωνίες που είχαν γίνει, δεν κατέστη δυνατό το άνοιγμα στην κοινωνία μέσα από συνεργασίες που στηρίζονταν στον κοινό αγώνα για ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής, αλλά κυριάρχησαν ... άλλα κριτήρια.

Χωρίς την αναμενόμενη "διεύρυνση" και με "υποτονικό" ψηφοδέλτιο στα Δωδεκάνησα ο ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα αποδυναμωμένο ψηφοδέλτιο, γεγονός που αποδέχονται οι πάντες,  θα κατέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα Δωδεκάνησα, στην πιο κρίσιμη πολιτική μάχη που έχει ποτέ δοθεί, με χαρακτηριστικά που "στενεύουν" τα περιθώρια για την τρίτη έδρα, ενώ όλα δείχνουν πως οι υποψήφιοι του κόμματος και οι μηχανισμοί του θα πρέπει να "ιδρώσουν" πολύ για τις δύο έδρες.
Τη στιγμή που η ΝΔ στην περιοχή επέλεξε να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό της με "ισχυρές" υποψηφιότητες, δείχνοντας πως η Συγγρού είναι έτοιμη να δώσει μια σκληρή μάχη στην περιοχή, ενώ οι ΑΝΕΛ "επιστράτευσαν" την υποψηφιότητα του πρόεδρου του κόμματος και το ΠΑΣΟΚ τον "ισχυρό" Δημήτρη Κρεμαστινό, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε μιαν επιλογή που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά.
"Στην απ' έξω" ξανά η Κάλυμνος
Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί την εξουσία στις 25 Ιανουαρίου, τελικά "άφησε" απ' έξω την Κάλυμνο, το τρίτο μεγαλύτερο νησί της περιοχής, ενώ είχε την δυνατότητα να διεκδικήσει μια έδρα στο πρόσωπο του Γιώργου Κασσάρα.  Εκτός αυτού ούτε κάποια άλλη πρόταση υπήρξε σε τοπικό επίπεδο, ώστε να εκπροσωπηθεί το νησί στις εκλογές, αν και το ζητούμενο για την Κάλυμνο δεν ήταν να υπάρξει απλώς μια υποψηφιότητα, αλλά μια δυναμική παρουσία με προοπτική εκλογής στις 25 Ιανουαρίου.
Έτσι το νησί των σφουγγαράδων και της ανεξέλεγκτης ανεργίας, που αιμορραγεί με την μετανάστευση και την οικονομική παρακμή, με τα δεκάδες έργα υποδομής που παραμένουν "στα αζήτητα", χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση και με αποψιλωμένη την παρουσία του δημόσιου τομέα και του κοινωνικού κράτους, δεν βρήκε τους ... υποστηρικτές εκείνους που θα του έδιναν την δυνατότητα να εκπροσωπηθεί στην νέα βουλή και να διεκδικήσει τα δίκια του.
Είναι γνωστό πως ανεξάρτητα από την όποια κυβερνητική πολιτική, η παρουσία ενός τοπικού βουλευτή αποτελεί σημαντικό "μοχλό πίεσης" στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Οι πολιτικές και πρακτικές των τελευταίων δεκαετιών, που ήθελαν την Κάλυμνο να είναι ο "ουραγός" των εξελίξεων, εξαιτίας επιλογών ντόπιων "φωστήρων" της πολιτικής, φαίνεται πως συνεχίζουν να διαιωνίζονται.


1 Σχόλιο

Βαλατσού- Μήτσου Μαρία

Τρίτη, 13 Ιαν 2015 - 16:48:30

Τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δωδ/σου έχουν κατατεθεί επισήμως στο Πρωτοδικείο Ρόδου στις 9/1/2015.
Έχουν ως εξής όπως γνωρίζετε.
1. Βαλατσού-Μήτσου Μαρία
2. Γάκης Δημήτριος
3. Καματερός Ηλίας
4. Κάσδαγλης Χριστόφορος
5. Κατσιβέλη Ματίνα
6. Λουιζίδης Αλέξανδρος
7. Σαντορινιός Νεκτάριος

Παρακαλώ να επανορθώσετε, συμπληρώνοντας και τα δύο ονόματα που λείπουν, διαφορετικά θα θεωρηθεί ότι μεροληπτείτε.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!