Ομιλία και συνέντευξη του καθηγητή Δ. Κρεμαστινού στην Κω

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η συμμετοχή των φίλων και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Κω, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του καθηγητή και υποψήφιου βουλευτή Δημήτρη Κρεμαστινού, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 12 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο «Άστρον».

Ο καθηγητής στην έναρξη της ομιλίας του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην προεκλογική του εκδήλωση την οποία χαρακτήρισε ως την καλύτερη από όλες όσες έχει πραγματοποιήσει στο νησί της Κω.
Στη συνέχει ανάπτυξε την ομιλία του επικεντρωνόμενος στο θέμα της κυβερνησιμότητας της χώρας λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, δεν θα μπορέσει να συγκυβερνήσει με κανένα από τα αρχηγικά κόμματα που δεν έχουν δομή και κομματικά όργανα ή με τα κόμματα εκείνα τα οποία δεν εκφράζουν ενιαία άποψη αλλά, αντίθετα, παρουσιάζουν πολυφωνία με μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στις θέσεις των στελεχών τους. Το μόνο κόμμα, όπως είπε ο κ. Κρεμαστινός, που θα μπορέσει να στηρίξει μια συγκυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ διότι παρά τις κατηγορίες πως υπήρξε η «ουρά» της ΝΔ, επέδειξε υπευθυνότητα και σοβαρότητα.
«Τον Ιούνιο του 2012, το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μην οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές καταστροφής αλλά να συνεργαστεί με τη ΝΔ προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα. Παράλληλα, σε κάθε νομοσχέδιο, ασκούσε «βέτο» και έθετε όρια για να μην περάσει η ακραία φιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, δεν μπορούσε να επιβάλει το πρόγραμμά του καθώς είχε μόνον 28 βουλευτές, ωστόσο οι παρεμβάσεις του ήταν καίριες σε όλο το διάστημα της συγκυβέρνησης. Ακόμα κι αν, τότε, στη θέση της ΝΔ ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ως υπεύθυνο κόμμα θα έπραττε ακριβώς το ίδιο και το θα ίδιο θα πράξει και σήμερα. Δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές αλλά θα αναζητήσει τρόπους συγκυβέρνησης για να διατηρηθεί η σταθερότητα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ανάσχεση στην πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο Δ. Κρεμαστινός επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοτική τηλεόραση της Κω κατά την οποία κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δεν ακολούθησε τον Γιώργο Παπανδρέου ο κ. καθηγητής δήλωσε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή, έκανα ό,τι μπορούσα προς πάσα κατεύθυνση για να διατηρηθεί η ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως, πληροφορήθηκα την ίδρυση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ από την τηλεόραση. Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να προσχωρήσω σε ένα κόμμα που δεν γνώριζα ούτε τους σκοπούς ούτε τη δομή του; Ακόμα όμως κι αν τη γνώριζα πώς θα αποτολμούσα να ξεφύγω από τις αρχές του Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος στα οκτώ τελευταία χρόνια της ζωής του με εισήγαγε ουσιαστικά στην πολιτική του σκέψη; Το ΠΑΣΟΚ με τίμησε με την θέση του εξωκοινοβουλευτικού Υπουργού Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα με τίμησαν με την πρώτη θέση σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Ο Ανδρέας Παπανδρέου στα οκτώ τελευταία χρόνια της ζωής του, κατά τα οποία είχα καθημερινή επαφή μαζί του, μου δίδαξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν τεμαχίζεται: αρχή την οποία ο ίδιος εφάρμοσε όταν όντας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν υπάκουσε σε εισηγήσεις διαφόρων κομματικών παραγόντων να κάνει έστω και μια δήλωση που να κλονίσει την ενότητα του κόμματος όταν πρωθυπουργός ήταν ο Κώστας Σημίτης με τον οποίον δεν διατηρούσε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις. Και ερωτώ, αλήθεια πιστεύετε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αν ζούσε σήμερα, θα τεμάχιζε το ΠΑΣΟΚ τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές; Έχοντας λοιπόν αυτά κατά νου, αποφάσισα να είμαι πιστός στις αρχές που μας δίδαξε η μεγάλη αυτή πολιτική φυσιογνωμία που τόσο πολύ σήμερα μας λείπει».
Ο κ. Δ. Κρεμαστινός επίσης συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Κω Γιώργο Κυρίτση με τον οποίον συζήτησαν για θέματα που απασχολούν το νησί του Ιπποκράτη ενώ παραχώρησε και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!