Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12/1/15 τους Λειψούς και το Αγαθονήσι

«Η ακριτική Δωδεκάνησος στέλνει μήνυμα ελπίδας και προοπτικής: Ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ»Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους υποψήφιους βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη και Ματίνα Κατσιβέλη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 12/1/15 τους Λειψούς και το Αγαθονήσι.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, οι δύο υποψήφιοι βουλευτές περιόδευσαν στα μικρά νησιά της βόρειας Δωδεκανήσου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε όλη τη χώρα από την πιο ακριτική γωνιά της: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το σύμβολο για όσους ελπίζουν για κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια, για πραγματική κοινωνική και εδαφική συνοχή». Μεγάλη– όπως φάνηκε -είναι και η προσμονή του κόσμου για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.
Στη διάρκεια των συναντήσεων και στις συζητήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους κατοίκους των μικρών νησιών, τα θέματα που κυριάρχησαν δεν ήταν άλλα από τη δυναμική που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες καθώς και η αγωνία του κόσμου να αλλάξει η χώρα οριστικά σελίδα από τις 26 του Γενάρη. Ο Δημήτρης Γάκης και η Ματίνα Κατσιβέλη σε όλες τις συναντήσεις και επαφές που είχαν με τους πολίτες, επεσήμαναν ό,τι οι στιγμές είναι ιστορικές και για την Αριστερά και για την ίδια τη χώρα. Διάχυτη ήταν η αίσθηση της εκλογικής επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ και ορατός ο στόχος της αυτοδυναμίας.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών, όπως είναι οι ελλείψεις στο Πολυδύναμο Ιατρείο (ΠΠΙ) Λειψών, τα κενά σε δασκάλους και καθηγητές, τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ των νησιών του βορείου συγκροτήματος και οι σημαντικές καθυστερήσεις στα έργα λιμενικών υποδομών.
Ειδικό ζήτημα παρεμβάσεων – η αλιεία. Στη συζήτηση, οι ντόπιοι αλιείς έθεσαν στους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην απόδοση της επιδότησης για την προμήθεια πετρελαίου. Τέλος, στους δύο υποψηφίους τέθηκε το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης γηπέδου και χώρων άθλησης στο νησί των Λειψών.
Η καθημερινότητα στα ακριτικά νησιά, δεν στηρίζει προβολές στην τηλεόραση και σε τίτλους εφημερίδων, δεν προσφέρεται για επικοινωνιακές ατάκες και δεν μετριέται στις δημοσκοπήσεις.
Μετράει όμως στη σοβαρότητα και στην αξιοπιστία μιας χώρας, στηρίζει το παρόν και απεικονίζει το μέλλον της.
«Οι προκλήσεις στη Νησιωτική πολιτική θέλουν αποφασιστικότητα και ειλικρίνεια. Αυτός ήταν ο κύριος άξονας των κοινοβουλευτικών μας παρεμβάσεων, αυτή θα είναι η δική μας ρήτρα «νησιωτικότητας» ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ο βουλευτής Δωδεκανήσου.
Ο Δημήτρης Γάκης και η Ματίνα Κατσιβέλη, εξήγησαν στους πολίτες τα κύρια σημεία του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της οικονομίας και του μετασχηματισμού του κράτους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιος πλήρωσε την οικονομική κρίση; Η ελίτ ή η κοινωνία; Την απάντηση την γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι μικρές, λιγότερο ευνοημένες νησιωτικές περιοχές της χώρας», σημείωσαν. «Σήμερα, ζούμε μεγάλη κρίση εμπιστοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εδραιώνει την εμπιστοσύνη. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να σώσουμε την κοινωνία. Ανοίγουμε δρόμους για να αποκτήσει η οικονομία δυναμική, η κοινωνία προοπτική και η χώρα μέλλον. Με ουσιαστικές πολιτικές για τη νησιωτικότητα, με βάση την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας, με ρόλο για την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αναπτυξιακούς φορείς και για τους ίδιους τους νησιώτες. Δεν μπορεί να προχωρήσει η παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση που έχει ανάγκη ο τόπος, αν δεν αλλάξει ριζικά το στρεβλό μοντέλο που ακολουθήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είναι η ώρα για νέο ξεκίνημα - H Ελπίδα έρχεται!», είπαν συνοψίζοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο υποψήφιοι βουλευτές.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!