Α. Καλαθιανάκης: «Όχι στις τεχνασματικές λογικές «ρηχής» ψηφοθηρίας»

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται – κακώς - διάφορα, περί εκλόγιμης έδρας μικρού κόμματος στο νομό Δωδεκανήσου. Σαφώς ένα μικρό κόμμα - σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και την υπάρχουσα ποσοστιαία εικόνα του πολιτικού σκηνικού - θα καταλάβει την πέμπτη έδρα στο νομό, μα αυτό δεν επιτρέπει σε κανέναν υποψήφιο να στηρίζει άτοπες εξαγγελίες περί ΣΙΓΟΥΡΗΣ εκλόγιμης επιτυχίας.

Στην επιχείρηση του 'σταυρού', τα αθέμιτα μέσα οφείλουν να γίνονται αρχικά γνωστά – και κατά δεύτερον κατακριτέα για την προστασία του υγιούς εκλογικού σώματος. Διότι τεχνάσματα και αβάσιμες θεωρίες προς παρασυρμό και 'κλοπή' ψήφων, δεν συνάδουν με τις Αξίες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ & της Δημοκρατικής συνοχής. Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές δεν αρμόζουν στον - ανωτέρου επιπέδου - πολιτικό πολιτισμό, που οφείλει ο κάθε υποψήφιος να σέβεται και να ακολουθεί πιστά προς όφελος των πολιτικών κεκτημένων του τόπου.

Ο εκλογικός νόμος για τα Δωδεκάνησα περί εκλόγιμης 5ης έδρας στο κάθε υποψήφιο κόμμα, ισχύει ως επί των πλείστων - βάσει δυο κύριων σημείων: Κατοχύρωση ενός υψηλού εκλογικού ποσοστού – συνάρτησης και των υπολοίπων νομών της επικράτειας, και αρκετά μεγαλυτέρου του εθνικού.
Απ' αυτήν την υπόθεση που στηρίζεται στην απλή λογική, στους αριθμούς, στην πρόσφατη εκλογική εικόνα που υπάρχει για το νομό μας– μα και προς απογοήτευση υποψηφίων συμπατριωτών μας, το ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως ούτε το Ποτάμι, ούτε το ΚΚΕ, ούτε η Χ.Α, έχουν βάσιμες ελπίδες για μια έδρα εκλόγιμη (ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ ψάχνουν μέχρι τέλους το μαξιλαράκι του 3%) στο νομό μας. Και κατά συνέπεια μια ψήφος σε αυτά τα κόμματα, να θεωρείται και 'πρακτικά' χαμένη.
Μια ορθή και ειλικρινή απάντηση που όφειλε να δοθεί, όπως αρμόζει στην βασική Δημοκρατική φιλοσοφία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, και του Καλύμνιου υπ. Βουλευτή Δωδεκανήσου – Άγγελου Καλαθιανάκη.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!