“Ανεξάρτητοι Έλληνες” και εργασιακά δικαιώματα

Για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες", όπως κατ' επανάληψη έχει επισημάνει ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο τουρισμός παραμένει ο βασικότερος πυλώνας εξόδου της χώρας από την παρατεταμένη οικονομική ύφεση λόγω της σκληρής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Στον περασμένο χρόνο σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς σημειώθηκε σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος με ανάλογη αύξηση του τουριστικού εισοδήματος.
Ωστόσο, η διάχυση αυτού του εισοδήματος δεν υπήρξε δίκαιη, με θύματα κυρίως τους εργαζόμενους στις ξενοδοχειακές, και γενικότερα στις τουριστικές επιχειρήσεις.
Η πλήρης ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων με τους εφαρμοστικούς νόμους των μνημονίων είχε ως συνέπεια όχι μόνο τις μεγάλες περικοπές μισθών των χιλιάδων ξενοδοχοϋπάλληλων αλλά και την επικράτηση συνθηκών εργασίας αποικιοκρατίας.
Το οκτάωρο εργασίας καταργήθηκε, και οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αναζήτησαν φθηνά εργατικά χέρια με τους "μαθητευόμενους" αλλοδαπούς εργαζόμενους και τους οικονομικούς μετανάστες, ανασφάλιστους στο σύνολό τους σχεδόν, σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των ντόπιων εργαζομένων, όπως της Ρόδου, της Κω και των άλλων νησιών.
Στις προτεραιότητες των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, είναι η εξάλειψη του αντικοινωνικού αυτού φαινομένου, με την αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, με παράλληλη ενίσχυση της κοινωνικής ασφάλισης και της Πρόνοιας.
Η επαναφορά των μισθών στα επίπεδα του 2009, καθώς και των κατώτατων συντάξεων στο όριο των 800 ευρώ αποτελεί για τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" βασική προϋπόθεση για την αναθέρμανση της οικονομίας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Η αποκατάσταση, επίσης, του κοινωνικού κράτους, αποτελεί μονόδρομο, με την αύξηση των επιδομάτων ανεργίας και τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία αποτελεί σήμερα τη Λερναία Ύδρα για τους νέους κυρίως, αλλά και για εκείνους που βρίσκονται κοντά στο όριο συνταξιοδότησης και δεν έχουν δουλειά.
Ως γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης καθορίζεται το 65ο έτος, ενώ οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα θα είναι αυτές που ίσχυαν πριν από την εφαρμογή των μνημονίων.
Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" δεσμεύονται να διασφαλίσουν για τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας ένα κατώτατο όριο σύνταξης ίσο με το 80% του εκάστοτε βασικού μισθού.
Και παράλληλα, με τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις, να αποκαταστήσουν το κύρος του συνδικαλιστικού κινήματος που καθυποτάχθηκε από τα κόμματα εξουσίας για τους δικούς τους σκοπούς.
Γιατί μόνο μέσα από ένα ελεύθερο και υγιές συνδικαλιστικό κίνημα οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν ουσιαστικό ρόλο στη διεκδίκηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!