Δ. Γάκη: Παραγωγική ανασυγκρότηση και τουρισμός

Οργάνωση της παραγωγικής ανασυγκρότησης στην περιφέρεια, με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνίας στην κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης με εργαλείο τον τουρισμό.

Στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της περιφέρειας και της επανεκκίνησης των τοπικών οικονομιών, με στήριξη της απασχόλησης και τη συνέργεια του τουρισμού με την αγροτική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της κάθε περιοχής, ο Δεκάλογος των δεσμεύσεων της νέας διακυβέρνησης για τον Τουρισμό περιλαμβάνει:

1. Ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου και του Χωροταξικού σχεδιασμού που λαμβάνει υπ' όψη του και αξιοποιεί στην κατεύθυνση της αειφορίας, τους φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και την Δημόσια περιουσία.
2. Ίδρυση Τουριστικού Επιμελητηρίου και εφαρμογή των δορυφόρων λογαριασμών τουρισμού για την παρακολούθηση της τουριστικής κατανάλωσης και τον σχεδιασμό των κατάλληλων παρεμβάσεων με στόχο την μεγιστοποίηση της κοινωνικής ανταποδοτικότητας και αντιμετώπιση της εποχικότητας.
3. Καταγραφή όλων των σημείων ενδιαφέροντος, σχεδιασμός και προώθηση εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού, με στόχο την ουσιαστική διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, την εισαγωγή καινοτομιών και την προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών-επισκεπτών μέσω της εκπόνησης και υλοποίησης Ολοκληρωμένων Σχεδίου Προώθησης και Προβολής αλλά και διαχείρισης επισκεπτών ανά τουριστικό προορισμό.
4. Ανάπτυξη της συνεργατικής επιχειρηματικότητας και ενίσχυση των μικρών τουριστικών επιχειρηματικών ή γεωργικών δραστηριοτήτων (του πρωτογενούς ή δευτερογενούς τομέα) που συμβάλλουν στη ολοκληρωμένη κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού με την εφαρμογή αντικειμενικά μετρήσιμων αναπτυξιακών δεικτών και κριτηρίων κοινωνικής ανταποδοτικότητας.
5. Παροχή ρευστότητας, με τράπεζα ειδικού σκοπού και ρύθμιση των οφειλών των μικρών επιχειρήσεων του τουρισμού και των αυτοαπασχολουμένων στο δημόσιο και σε ασφαλιστικά ταμεία.
6. Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των απασχολούμενων στον Τουρισμό, αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η εποχιακή απασχόληση και άμεση ανασυγκρότηση, αναβάθμιση και αποτελεσματική ενεργοποίηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με στόχο να περιοριστούν δραστικά οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας
7. Άρση των αλληλοεπικαλύψεων και ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων οργανωτικών δομών και αρμοδιοτήτων της διοίκησης του τουρισμού, με σκοπό τη δημιουργία ενός απλού και σαφούς αλλά ισχυρού δημόσιου Διοικητικού Πλαισίου και ριζική αναθεώρηση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των ελέγχων της τουριστικής αγοράς με τη δημιουργία κλιμακίων μεικτού χαρακτήρα (ΥΠΟΤ, ΕΟΤ, Τ.Ε.) για τη διενέργεια ενιαίων ελέγχων του τουριστικού προϊόντος.
8. Ένα σύγχρονο και αξιόπιστο δίκτυο μεταλυκειακής τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις τουριστικές ειδικότητες, ως βασικό συστατικό στοιχείο της δημόσιας εκπαίδευσης.
9. Επαναπροσδιορισμός και θέσπιση ενιαίου πλαισίου διενέργειας όλων των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού.
10. Συνέργειες για την εφαρμογή πολιτικών που περιλαμβάνουν ολιστικές παρεμβάσεις στις αερομεταφορές και την ακτοπλοΐα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!