ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Βάζω ένα νέο, μεγάλο στόχο: να διεκδικήσουμε μια νέα περιφερειακή πολιτική ενίσχυσης των νησιών μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Σε μια κορυφαία προτεραιότητά του για την επόμενη μέρα και εφόσον οι πολίτες της Δωδεκανήσου ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του, αναφέρθηκε από τη Ρόδο, ο υπ. Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας, τονίζοντας ότι:

«Η ίδρυση δύο πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, με έδρα τη Ρόδο είναι πραγματικότητα. Αποτελεί δικαίωση των προτάσεων και των πρωτοβουλιών μου. Τώρα όμως θέτω ένα νέο, μεγάλο στόχο. Να διεκδικήσουμε μια νέα περιφερειακή πολιτική ενίσχυσης των νησιών μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε αποφασισμένος να εργαστεί για αυτό το στόχο, να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει την ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών αλλά και να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς των νησιωτικών δήμων και περιφερειών για να υπάρξει ολοκληρωμένο πλαίσιο διεκδίκησης.

Ο κ. Κόνσολας επισήμανε: «Στο Ευρωπαϊκό Σύνταγμα, όσο και αν γίνεται αναφορά στη νησιωτικότητα, δεν υπήρξε σαφής δέσμευση για μια ολοκληρωμένη και αυτόνομη περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε. για τα νησιά μας. Η δική μου πρόταση αφορά την ξεχωριστή αντιμετώπιση του ζητήματος των κρατικών ενισχύσεων για τις νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις επικοινωνίες και στις μεταφορές, φυσικά ή δημογραφικά μειονεκτήματα. Να επιτρέπονται, δηλαδή, κρατικές ενισχύσεις για τις μεταφορές, την ενέργεια, τις υποδομές. Είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ερημωθούν.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προβλέπει, κατ' εξαίρεση, κρατικές ενισχύσεις για νησιά, όπως η Μαδέρα, οι Κανάριοι Νήσοι, η Γουαδελούπη, η Γαλλική Γουιάνα, οι Αζόρες, η Μαρτινίκα, η Ρεουνιόν. Γιατί όχι και για τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν πρόβλημα απομόνωσης και γεωγραφικής ασυνέχειας; Άρα, ο μεγάλος στόχος πρέπει να είναι μια νέα περιφερειακή πολιτική ενίσχυσης των νησιών μας από την Ε.Ε, με ειδική χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και τα Διαρθρωτικά Ταμεία για τα νησιά μας».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!