ΣΥΡΙΖΑ - στήριξη των κινημάτων ενάντια στη λιτότητα 08-02-15

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τις αυθόρμητες και ακομμάτιστες εκδηλώσεις του λαού μας, απέναντι στην βάρβαρη, αδίστακτη και εκβιαστική πολιτική των ηγεμονικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Ο λαϊκός παράγοντας και τα κινήματα είναι το κλειδί της ώθησης της χώρας μας για την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της από τις αποικιοκρατικές πολιτικές που μας είχαν επιβληθεί.

Το τελευταίο διάστημα εξελίσσεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για πρώτη φορά από το 2009, διαπραγμάτευση ουσίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να βρεθεί μια συνολικά επωφελής λύση στο μεγάλο πρόβλημα του χρέους και των πολιτικών λιτότητας που ταλανίζουν όλες τις χώρες της ΕΕ.
Η "μάχη" αυτή δεν είναι ανάμεσα στην κυβέρνηση και την ΕΕ. Αυτή η μάχη μας αφορά όλους. Αφορά τη δυνατότητα του λαού μας να διεκδικήσει με όλα τα μέσα που διαθέτει, ένα καλύτερο αύριο, σε ρήξη με το τοπίο της καταστροφής το οποίο ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας διαμόρφωσαν μεθοδικά τα τελευταία χρόνια. Είναι μια μάχη για τη δημοκρατία και για το δικαίωμα του αγωνιζόμενου λαού να οικοδομεί το δικό του μέλλον.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στην Ευρώπη των λαών, οι οποίοι να μοιράζονται δίκαια και ισομερώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, με τις ίδιες κοινωνικές παροχές, όπου επίκεντρο θα έχουν τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι ο δρόμος της αλληλεγγύης και του δικαίου μεταξύ του συνόλου των Ευρωπαίων πολιτών χωρίς διακρίσεις.
Εάν το διευθυντήριο της ΕΕ προσπαθεί να στείλει μήνυμα τόσο στην κυβέρνηση και στον λαό μας αλλά και στους λαούς της Ευρώπης πως η λιτότητα πρέπει να συνεχιστεί και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία χαλάρωση, βάζοντας την θηλιά στον λαιμό του λαού μας, εάν το μνημονιακό κατεστημένο εντός και εκτός Ελλάδας συνεχίζει να αμφισβητεί ταπεινωτικά την κυρίαρχη βούληση της Ελληνικής κοινωνίας, τότε η δική μας στάση θα πρέπει να είναι «ούτε βήμα πίσω»!
Η Αριστερά συμμετείχε πάντα στις μεγάλες μάχες του ελληνικού λαού. Σε αυτή τη μάχη ανέλαβε στις 25 Γενάρη τη θέση του οδηγού των εξελίξεων. Έτσι και αυτή την φορά, ανταποκρινόμενη στην ιστορική της ευθύνη και δέσμευση, θέτει όλες τις δυνάμεις της, όλες τις πολιτικές αποχρώσεις και διαφοροποιήσεις της, στο πλευρό του λαού και των κινημάτων του.
Ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων είναι ο λαός .
Το πεδίο της μάχης είναι ο δρόμος.
Το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλούς αγώνες ακόμα, για τα μικρά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα. Αλλά με το κεφάλι ψηλά, με την αξιοπρέπεια που τόσα χρόνια μας στέρησαν!
Όλοι μαζί θα νικήσουμε!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!