Πολ Κρούγκμαν για Μέρκελ και Σόιμπλε: Φαντάζομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ηλίθιοι

Αμέσως μετά το ναυάγιο του Eurogroup, ο έμπειρος και βραβευμένος με Νομπέλ Οικονομίας, Πολ Κρούγκμαν, τοποθετήθηκε υπέρ της Ελλάδας και με σχόλια καθόλου κολακευτικά για τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την αιμοδιψή παρέα τους.  

Κάνοντας λόγο για «bullying» εκ μέρους των ευρωπαίων εταίρων και χαρακτηρίζοντας τους «ηλίθιους» που δεν κατανοούν ούτε τα βασικά, ο νομπελίστας οικονομολόγος επανέρχεται με ένα δεικτικό άρθρο του στους New York Times, στο οποίο δίνει τον λατινικό τίτλο «Atenae delenda est», που αποδίδεται ως «η Αθήνα πρέπει να καταστραφεί».«OK, αυτό είναι εκπληκτικό και όχι με καλό τρόπο» ξεκινά το άρθρο του, εκφράζοντας εξαρχής τη θέση του για όσα διεξήχθησαν σήμερα και στην συνέχεια δίνει την δική του «ανάγνωση» των δεδομένων.«Δεν υπήρχε καμία περίπτωση ο Τσίπρας να μπορέσει να υπογράψει τέτοια δήλωση, η οποία σε κάνει να αναρωτιέσαι τι νομίζουν ότι κάνουν οι υπουργοί στο Eurogroup», γράφει ο οικονομολόγος και συνεχίζει: «Φαντάζομαι ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να είναι ηλίθιοι, που δεν κατανοούν ότι η Ελλάδα του 2015 δεν είναι η Ιρλανδία του 2010 και αυτού του είδους το «bullying» δεν θα πιάσει».«Εναλλακτικά, και υποθέτω και πιθανέστερα, αποφάσισαν να σπρώξουν την Ελλάδα στον γκρεμό. Αντί να της δώσουν έδαφος, προτιμούν να δουν την Ελλάδα να εξαναγκάζεται σε χρεοκοπία και πιθανότατα έξω από το ευρώ, ώστε τα επικείμενα οικονομικά συντρίμμια να είναι ένα μάθημα σε οποιονδήποτε άλλο σκέφτεται παρόμοια. Αυτό είναι, δηλαδή, η επιβολή του οικονομικού προγράμματος που ήθελε να επιβάλει η Γαλλία στην Γερμανία μετά τον Α” Παγκόσμιο Πόλεμο», εξηγεί τον τρόπο σκέψης του ο Κρούγκμαν.«Σε κάθε περίπτωση, η έλλειψη σοφίας, είναι εντυπωσιακή και τρομακτική», καταλήγει.

Με λίγα λόγια, η Ελλάδα αρνείται να συμμορφωθεί στο επιβαλλόμενο πρόγραμμα  της Ευρώπης, κατά συνέπεια πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά…

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!