Ευχαριστήριο τηλεφώνημα του Υπουργού Υγείας στον Περιφερειάρχη για τις πρωτοβουλίες του στον τομέα Υγείας

Την ευαρέσκειά και την έμπρακτη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στα μικρά νησιά, εξέφρασε ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ενημερωθείς για τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα μικρά νησιά, με θεσμικού χαρακτήρα παρεμβάσεις, ο Υπουργός Υγείας επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει το κόστος χορήγησης επιδόματος στους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκοντας αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο.

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πολλές θέσεις έμειναν κενές, καθώς δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον.

Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Υγείας θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις αυτές, περιλαμβάνοντας και την χορήγηση του επιδόματος από την ΠΝΑΙ, καθώς πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

«Γίνεται φανερό ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αντιμετωπίσει το πλέον ζωτικό και κρίσιμο πρόβλημα των νησιών μας, βρίσκει ευήκοα ώτα και αποδεικνύει ότι, όταν οι προτάσεις μας είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες, μπορούν να οδηγήσουν σε πραγματικές και σωτήριες λύσεις ακόμη και εκτός των στενά νοούμενων πλαισίων των αρμοδιοτήτων μας» δήλωσε ο κ. Χατζημάρκος, μετά το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Υπουργό Υγείας. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!