Πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συνάντηση αιρετών γυναικών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συνάντηση αιρετών γυναικών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, με πρωτοβουλία της επικεφαλής του Γραφείου Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. κας Φωτεινής Βρύνα.  

Στην εν λόγω συνάντηση, η οποία είχε μεγάλη ανταπόκριση, η κυρία Φωτεινή Βρύνα παρουσίασε τα Γραφεία Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε. και της Κ.Ε.Δ.Ε. και το εύρος των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, οι σύμβουλοι ισότητας έδωσαν το παρών, με διευκρινιστικές παρεμβάσεις όπου καθίστατο απαραίτητο.

Από την πλευρά τους, οι αιρετές του Α’ και Β’ Βαθμού της Αυτοδιοίκησης, οι οποίες προσήλθαν από όλη την Ελλάδα, διατύπωσαν τους προβληματισμούς τους, ανέδειξαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο πλαίσιο της ιδιότητάς τους αυτής και επεδίωξαν να αποκτήσουν μια πιο στενή επικοινωνία με το Γραφείο Ισότητας. Επιπλέον, η συγκεκριμένη συνάντηση διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο και στη δικτύωση μεταξύ των αιρετών τόσο ανά δήμο με την αντίστοιχη περιφέρεια όσο και σε διαδημοτικό και διαπεριφερειακό επίπεδο.

Κεντρικό συμπέρασμα της συνάντησης, ήταν ότι «οι γυναίκες δεν αρκεί να συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια μόνο για να καλύψουν την ανάγκη της ποσόστωσης, αλλά η συμμετοχή τους πρέπει να θεωρείται ουσιαστική και καίρια σε οποιοδήποτε επίπεδο εξουσίας (είτε πρόκειται για υπουργούς, περιφερειάρχες, δημάρχους, γενικούς γραμματείς, άλλες θέσεις ευθύνης). Είναι αναγκαίο επομένως αυτό να γίνει συνείδηση σε όλους και όλες και να πάψει να είναι αποκλειστικά θέμα νομοθεσίας».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!