Χαμός στη συνεδρίαση του Δ.Σ Καλύμνου

Συνεδρίασε χθες 18/2/2015 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλυμνίων με δέκα έξι θέματα στην ημερήσια διάταξη.
Προτάχθηκε το θέμα για την μετεγκατάσταση  ιχθυοκαλλιέργειας  από την βραχονησίδα Σαφονίδη στο νησί της Καλολίμνου.

Παρόντες στη συνεδρίαση του Δ.Σ ήταν και αρκετοί ψαράδες του νησιού οι οποίοι είναι κάθετα αντίθετοι με τη δημιουργία νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας. Σημειώνεται ότι με διαδοχικές ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ από το έτος 2011 μέχρι το 2014 απαγορεύθηκαν  νέες ιχθυοκαλλιέργειες. Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος Καλυμνίων τον Απρίλιο του 2014 διά του τότε Δημάρχου κυρίου Διακομιχάλη Δημήτρη καθώς και οι προσφυγές που κατέθεσε ο Δήμος τον Μάιο 2014 στο ΥΠΕΚΑ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την χορηγηθείσα άδεια στο Σαφονίδη δεν έγιναν δεκτές.  Αποτέλεσμα στις 11/7/2014 με αρ. πρωτ. 49489 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου εξέδωσε απόφαση άρσης της υπ’αρ. 23003/14-4-2014 Απόφασης Αναστολής Εργασιών Μίσθωσης και χορήγηση Άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας πλωτής μονάδας για παραγωγή θαλάσσιων μεσογειακών ιχθύων στο Σαφονίδη.

Μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου που έδινε την δυνατότητα να εγκατασταθούν τα κλουβιά στο Σαφονίδη, στις 19/1/2015 ο επενδυτής έκανε αίτημα στο Δήμο Καλύμνου για να μεταφερθεί αυτή η άδεια στη Καλόλιμνο.  

Ξεκινώντας η συζήτηση για το θέμα μετά την τοποθέτηση του Δημάρχου και των επικεφαλής των παρατάξεων, η συζήτηση πήρε φωτιά με αντεκλήσεις μεταξύ του Δημάρχου και των μελών της αντιπολίτευσης . Μετά την δεύτερη διακοπή του Δ.Σ ο Δήμαρχος δέχτηκε την πρόταση του τέως Δημάρχου για να γίνουν πρώτα οι σχετικές διαβουλεύσεις με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και μετά να συζητηθεί το θέμα. Ο Δήμαρχος βάζοντας την πρόταση αυτή σε ψηφοφορία για την αναβολή του θέματος χωρίς πρώτα να δώσει την δυνατότητα να τοποθετηθούν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης που ζητούσαν επίμονα το λόγο, έγινε πραγματικό πανδαιμόνιο. Αποτέλεσμα της μεγάλης έντασης  η αποχώρηση του Δημάρχου από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η αναγκαστική διακοπή στης συνεδρίασης του οργάνου. Τα σχόλια περιττεύουν . 
Παρακολουθείστε το video της αποχώρησης του Δημάρχου που ακολουθεί:
 
πηγή: http://www.tominews.gr/

 

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!