Επίκαιρη ερώτηση καταθέτει ο Μάνος Κόνσολας για το email Βαρουφάκη και τις αναφορές στο ΦΠΑ

Στην κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προχωρά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, προκειμένου να υπάρξουν σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις από την κυβέρνηση σχετικά με τα όσα αναφέρονται για «παράλογες» εκπτώσεις και εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ.

Ο κ. Κόνσολας παραθέτει τη σχετική αναφορά στο αγγλικό κείμενο των προτάσεων Βαρουφάκη και ερωτά τον Υπουργό Οικονομικών αν τίθεται ζήτημα για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή και για την αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά, επίσης, από τον κ. Βαρουφάκη να προσδιορίσει με σαφήνεια τις παράλογες εκπτώσεις και εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, που αναφέρει το κείμενο της επιστολής του προς τον Πρόεδρο του Eurogroup.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Το μόνο που θέλουμε είναι υπεύθυνες απαντήσεις. Δεν είμαι στη λογική της καταστροφολογίας και της κινδυνολογίας, όλοι, όμως, αντιλαμβάνονται ότι η ασαφής αυτή διατύπωση για τον ΦΠΑ, αφήνει ανοιχτό το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας και της ενδεχόμενης αύξησής του σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης. Για αυτό και ο κ. Υπουργός οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις».

Το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του κ. Κόνσολα προς τον κ. Βαρουφάκη, έχει ως εξής:

Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Η     Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

 

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τις ασαφείς αναφορές για το ΦΠΑ, που δημιουργούν ζήτημα για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας»

Κύριε Υπουργέ,

Στο κείμενο της επιστολής σας προς τον Πρόεδρο του Εurogroup, σχετικά με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, γίνεται αναφορά σε αλλαγές στο ΦΠΑ.

Παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το αγγλικό κείμενο:

I. Fiscal structural policies Tax policies - Greece commits to: Reform VAT policy, administration and enforcement. Robust efforts will be made to improve collection and fight evasion making full use of electronic means and other technological innovations. VAT policy will be rationalised in relation to rates that will be streamlined in a manner that maximises actual revenues without a negative impact on social justice, and with a view to limiting exemptions while eliminating unreasonable discounts.

Είναι σαφές ότι η ασαφής αυτή διατύπωση, ανοίγει ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου.

Επίσης, είναι ανάγκη να καθοριστούν με ακρίβεια ποιες είναι οι παράλογες εκπτώσεις και εξαιρέσεις από τον ΦΠΑ, που η κυβέρνηση δεσμεύεται να επανεξετάσει; Ανήκουν σε αυτές οι μειωμένοι συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου; Υπάρχει ζήτημα αύξησης του ΦΠΑ στις τουριστικές επιχειρήσεις;

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός

 

  1. Εάν η κυβέρνηση αποδέχεται ότι υπάρχει ζήτημα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά μας και αν ο ίδιος προτίθεται να προδιαγράψει με ακρίβεια τις παράλογες εκπτώσεις ή εξαιρέσεις για τις οποίες κάνει μνεία στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Eurogroup.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2018 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!