Διαχείριση ΑΣΑ Δήμου Καλυμνίων

Επιστολή κ. Διακομιχάλη στο Δήμαρχο Καλυμνίων

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΚΑΛΥΜΝΟΣ
ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 27/2/2015
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 263

Προς : Τον κ. Γαλουζή Γιάννη
Δήμαρχο Καλυμνίων
Ενταύθα
Κοιν. : ΜΜΕ

Θέμα : Διαχείριση ΑΣΑ Δήμου Καλυμνίων

Κύριε Δήμαρχε

Η πρόσφατη έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το συνολικό ποσό των 11.000.000,00 €, από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης , 16 Δήμων της Χώρας, (από τους οποίους απουσίαζε ο δήμος Καλυμνίων) που διατηρούν ακόμα ΧΑΔΑ (Χωματερές) με την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του αναγκαίου εξοπλισμού

( Μονάδα Μηχανικής Διαλογής) στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, αλλά και η επιβολή προστίμων από τη συνέχιση διατήρησης των ΧΑΔΑ, αναδεικνύει την αναγκαιότητα να αντιμετωπίσουμε άμεσα αυτό το μεγάλο θέμα.

Αφενός για να σταματήσουμε το ταχύτερο δυνατό την λειτουργία του ΧΑΔΑ και αφ' ετέρου να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του ώστε να μην έχουμε τις οικονομικές κυρώσεις.

Επειδή μπαίνουμε στον έβδομο μήνα από τότε που αναλάβατε τον Δήμο, εκτός τους τρεις μήνες της μεταβατικής περιόδου και ακόμα δεν έχετε αποκρυσταλλώσει τον τρόπο επίλυση του προβλήματος , κάτι που αποδεικνύεται τόσον από τις δικές σας δημόσιες δηλώσεις όσο και στελεχών σας ,θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τις θέσεις της Παράταξης μας, αλλά και να σας προτείνουμε ενέργειες ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την άμεση επίλυση του Προβλήματος.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ

1.Θεωρούμε ότι η ανακύκλωση –δεματοποίηση αποτελεί μονόδρομο

σε πρώτο στάδιο για την άμεση και βραχυπρόθεσμη μεταβατική διαχείριση των απορριμμάτων ,προκειμένου να σταματήσει να καπνίζει η χωματερή, να αποφευχθούν τα πρόστιμα και να κερδηθεί χρόνος για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ΧΥΤΥ.

Προς την κατεύθυνση αυτή είχαμε κινηθεί ως Δημοτική Αρχή και υπήρξε ένα πρώτος σχεδιασμός δρομολογώντας το όλο θέμα.

2.Το δεύτερο στάδιο , το μεσοπρόθεσμο, προέβλεπε την κατασκευή του ΧΥΤΥ, όπου θα γίνεται η υγειονομική ταφή των υπολειμμάτων μετά την ανακύκλωση και

επεξεργασία. Αυτό μπορεί να ξεκινήσει παράλληλα, με βασική προϋπόθεση ότι η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό καθεστώς προκειμένου να γίνει δυνατή η ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Με βάση τις παραπάνω θέσεις μας σας προτείνουμε:

Α. Να ανατεθεί σε μια διαπαραταξιακή επιτροπή, με ένα εκπρόσωπο από κάθε Δημοτική Παράταξη, που θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με αυτό το θέμα που θα το παρακολουθεί σε καθημερινή βάση.

Β. Επειδή προσωπικά επί θητείας μου, ξεκίνησα το θέμα αυτό και το γνωρίζω στις λεπτομέρειες του, προκειμένου να το επιλύσουμε στο μικρότερο δυνατό χρόνο, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της διαπαραταξιακής επιτροπής.

Γ. Η διαπαραταξιακή επιτροπή να καταθέσει οδικό χάρτη με τα βήματα που πρέπει να γίνουν και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του φακέλου με όλες τις αδειοδοτήσεις και υποβολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου μας όπως άλλωστε έγινε πρόσφατα με τους 16 Δήμους.

Δ. Σε περίπτωση μη επιχορήγησης του Δήμου μας από το Υπουργείο Εσωτερικών να κατατεθεί ο φάκελος στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ένταξη στο Π.Ε.Π.

Κύριε Δήμαρχε

Θεωρώ ότι με τις θέσεις μας και τον τρόπο που σας εξέθεσα παραπάνω θα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την επίλυση της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων για να σταματήσει να καπνίζει η χωματερή και ο Δήμος να μην πληρώνει πρόστιμα και παράλληλα να ξεκινήσει και η μεσοπρόθεσμη λύση με την κατασκευή ενός σύγχρονου ΧΥΤΥ.

Αυτή τη δύσκολη ώρα δεν χρειάζονται ηγεμονικές λογικές, εσείς είστε η Δημοτική Αρχή και εμείς οι αντιπολιτεύσεις.

Αυτό που είναι ζητούμενο, είναι να ωφεληθεί αποκλειστικά ο τόπος.

Ο Επικεφαλής της Παράταξης

Δημήτρης Ελ. Διακομιχάλης


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!