Πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου στον Αντιπρόεδρο της Emirates για απευθείας σύνδεση Ρόδου με χώρες της Μέσης Ανατολής

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο  2ο Greek Deluxe Travel Roadshow που διοργανώθηκε στο Ντουμπάι, στις 25 Φεβρουαρίου, όπου και τέθηκαν οι βάσεις για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με χώρες της Μέσης Ανατολής.

Στόχος της διοργάνωσης , που πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της ΜarketingGreece, με τη συνεργασία της αεροπορικής εταιρείας Emirates και με  την χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Αερολιμένα της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήταν  η προώθηση του ελληνικού τουρισμού πολυτελείας και  η ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλής εισοδηματικής ικανότητας προς την χώρα μας .

Η παρουσίαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αραβική τουριστική αγορά,  ενώπιον 70 τοπικών ταξιδιωτικών επιχειρήσεων  και 23  αραβικών ΜΜΕ, έγινε  από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο και η παρουσίαση της Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας από τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. Παρών  στην διοργάνωση ήταν και  ο Πρέσβης  της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ. Διονύσιος Ζώης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας Emirates κ. Badr Abbas, με τον οποίον συζήτησε την επιδίωξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με χώρες της Μέσης Ανατολής, που αποτελούν μια ιδιαίτερα δυναμική και πολλά υποσχόμενη  αγορά για τον ελληνικό τουρισμό.

Ο Αντιπρόεδρος της Emirates αντιμετώπισε πολύ θερμά την πρόταση του Περιφερειάρχη και δεσμεύτηκε να την εξετάσει χρηματοοικονομικά μέσα στο προσεχές τρίμηνο.

Η πρόταση του κ. Χατζημάρκου για την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με χώρες της Μέσης Ανατολής, απορρέει τόσο από τα χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς των χωρών αυτών, όσο και από τα στοιχεία που δείχνουν μια διαρκώς αυξανόμενη δυναμική για τα επόμενα χρόνια.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ντουμπάι πιο συγκεκριμένα είναι αγορές ειδικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα στο πλαίσιο της τοποθέτησής της ως προορισμός τουρισμού πολυτελείας και της προσέλκυσης επισκεπτών υψηλού εισοδήματος.

Σύμφωνα δε με τις αναλύσεις του SETE intelligence, το διάστημα Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2014, οι αφίξεις στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσίασαν αύξηση κατά 33%. Επίσης βάσει διεθνών ερευνών, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από τον εξερχόμενο τουρισμό των χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής αναμένεται να φτάσουν τα 94 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 και τα 216 δισεκατομμύρια δολάρια το 2030 σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το 2ο Greek Deluxe Travel Roadshow είχε στόχο να «συστήσει» επιλεγμένους ελληνικούς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις εξερχομένου τουρισμού και στα μέσα ενημέρωσης.

Με αυτό ως δεδομένο, η διακεκριμένη παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μέσα από την προνομιακή προβολή της ως μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης, αποτέλεσε  μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τη στοχευμένη και αποτελεσματική ανάδειξη του τουρισμού πολυτελείας στην περιοχή μας,  μέσα στις απαιτητικές συνθήκες της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς.

Σημειώνεται ότι η επιλογή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την διοργάνωση του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow στηρίχθηκε αφενός στη δυναμική της αγοράς αυτής, αφετέρου στη διάθεση σημαντικού αριθμού ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων να προσεγγίσουν ευρύτερα την αγορά της Μέσης Ανατολής.

Η επόμενη, δεύτερη  «στάση» του 2ου Greek Deluxe Travel Roadshow θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Απριλίου 2015.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!