Συνέντευξη Τύπου του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμά Σωτρίλλη

Σε ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ για τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 2 Μαρτίου 2015, στην Ερμούπολη της Σύρου, προέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Κατ' αρχήν, έδωσε έμφαση στην ομόφωνη απόφαση που ελήφθη για την κάλυψη από μέρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του κόστους παροχής κινήτρων προς τους γιατρούς, προκειμένου να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας των μικρών νησιών, αλλά και αυτών που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές μεγαλύτερων νησιών όπως η Ρόδος και η Κως.
Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε πως πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία για όλη τη χώρα, καθώς είναι η πρώτη φορά που μια Περιφέρεια προχωρά στην λήψη ανάλογης απόφασης και διατύπωσε την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες Περιφέρειες, περιοχών ορεινών και δυσπρόσιτων, που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα. Εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του ότι τα κίνητρα που παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στους γιατρούς που θα έλθουν στα νησιά, για διάστημα μέχρι και τρία χρόνια, τα οποία θα συμπεριληφθούν στην προκήρυξη των θέσεων από το Υπουργείο Υγείας, θα λειτουργήσουν καταλυτικά προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος υποστελέχωσης των δομών υγείας.

Ομόφωνα, επίσης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η εισήγηση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, να ζητηθεί από το αρμόδιο υπουργείο η κατ' εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο νησιωτικός χαρακτήρας της Περιφέρειας.
Σχετικά με την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι υπεβλήθησαν 6 υποψηφιότητες, 4 από την Σύρο, 1 από την Ρόδο και 1 από την Κρήτη. Από τους 6 υποψηφίους, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προσήλθε μόνο ο κ. Φίλιππος Τριομμάτης, ο οποίος έλαβε 32 ψήφους, έναντι 12 λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων.
Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη απαιτούνται 36 ψήφοι και για τον λόγο αυτό η διαδικασία εκλογής θα επαναληφθεί – με τις ίδιες υποψηφιότητες - στην προσεχή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στην Ρόδο, στις 31 Μαρτίου. Αν και τότε δεν υπάρξει αποτέλεσμα, η διαδικασία θα επαναληφθεί για τρίτη φορά, οπότε δίνεται η δυνατότητα υποβολής και νέων υποψηφιοτήτων.

Όσον αφορά το κλίμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Σωτρίλλης είπε ότι ήταν θετικό και ότι η συζήτηση για όλα τα θέματα κύλησε ομαλά. Σημείωσε πάντως ότι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι στις τοποθετήσεις τους, εκτός από το να τηρούν τον χρόνο που προβλέπει ο κανονισμός, θα πρέπει και να τοποθετούνται αυστηρά επί του θέματος που κάθε φορά συζητείται.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!