Συνάντηση νησιωτών Βουλευτών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

ΘΕΜΑ: «Συνάντηση βουλευτών νησιωτικών περιοχών με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου σχετικά με την κάλυψη υδροδοτικών αναγκών των άνυδρων νησιών του Ν. Αιγαίου»

Μετά από πρόσκληση του Γεν. Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκου Ζωίδη, συναντήθηκαν οι βουλευτές της νησιωτικής Ελλάδας Βαγιωνάκη Βάλια, Βαρδάκης Σωκράτης, Θεοπεφτάτου Αφροδίτη, Καματερός Ηλίας, Μανιός Νίκος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σεβαστάκης Δημήτρης, Συρμαλένιος Νίκος, Συρίγος Αντώνης, και οι συνεργάτες των Βάκη Φωτεινή, Γάκη Δημήτρη που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν λόγω έκτακτων κοινοβουλευτικών τους υποχρεώσεων,την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015 για να ενημερωθούν γύρω από την παρούσα κατάσταση κάλυψης των αναγκών σε νερό σε άνυδρα νησιά.

Στην πολύωρη και εποικοδομητική συνάντηση συζητήθηκαν οι ανάγκες σε νερό επί μέρους νησιών των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και των Φούρνων του νομού Σάμου,όπως επίσης και συνολικότερες στρατηγικές αντιμετώπισης του ζητήματος της κάλυψης των υδροδοτικών αναγκών των νησιών τις οποίες η κυβέρνηση δρομολογεί για την ουσιαστική και οριστική επίλυση του προβλήματος. Ο Γ. Γραμματέας ενημέρωσε τους βουλευτές για τις ποσότητες νερού που χρειάζονται τα άνυδρα νησιά μας σήμερα και το πως τις προμηθεύονται ως τώρα. Στηνσύσκεψηπου ακολούθησε συζητήθηκαν λύσεις πέραν της μεταφοράς νερού με υδροφόρα σκάφη. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι οι παρεμβάσεις των συναρμόδιων υπουργείων θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι κανένα νησί του Αιγαίου δεν θα μείνει χωρίς νερό κατά την διάρκεια του έτους αλλά και των καλοκαιρινών μηνών.

Τέλος, οι βουλευτές εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, αρμοδίου για τα θέματα Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα και συζήτησαν μαζί του τα φλέγοντα ζητήματα της ακτοπλοΐας. Η ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, όπως επίσης και η χάραξη εθνικής ακτοπλοϊκής στρατηγικής μέσω της δημιουργίας ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα ακτοπλοϊας, υπογραμμίστηκαν και από τις δυο πλευρές. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!