Επίκαιρη Ερώτηση Δ. Κρεμαστινού για σκόπιμη μη τήρηση πρωτοκόλλου εθνικών εορτών

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Ν. Βούτση Κύριε Υπουργέ, Πέραν της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσα στη Βουλή, σας αποστέλλω την επιστολή που έστειλα προς τον Περιφερειάρχη όπου θα διαπιστώσετε το πώς θέτω θεσμικά τα ερωτήματα, χωρίς καμία αιχμή ή προσβλητική έκφραση προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη. 

Αντίθετα, σας αποστέλλω και τις υβριστικές επιστολές του προς το πρόσωπό μου που δείχνει ότι δε  υπάρχει καμία έννοια σεβασμού όχι μόνο προς το πρόσωπό μου αλλά και προς το θεσμικό μου ρόλο. Στη Βουλή θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναπτύξω πληρέστερα το όλο θέμα.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κρεμαστινός

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΑΣΟΚ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

09.03.2015

Αρ. Πρωτ.: 7/9-3-15

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ν. Βούτση

 

ΘΕΜΑ:  Παραβίαση πρωτοκόλλου επισήμων προσκεκλημένων

Κατά τις πρόσφατες δημόσιες εκδηλώσεις στη Ρόδο για την Εθνική Επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα, τα προσκεκλημένα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου βρέθηκαν προ της δυσάρεστης εκπλήξεως της μη τήρησης – υπό οποιαδήποτε έννοια – του ισχύοντος πρωτοκόλλου των επισήμων προσκεκλημένων (ΦΕΚ 1488/2006) από τον υπεύθυνο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, στην εξέδρα των επισήμων οι Βουλευτές του Νομού τοποθετήθηκαν πίσω από τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των συμβουλίων, στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Αναμφισβήτητα έγινε εσκεμμένη και σκόπιμη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου για πρώτη φορά από την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου το 1947, με προφανή στόχο την υποβάθμιση στα μάτια του  κόσμου του ρόλου του βουλευτή.

Ερωτάται ο Υπουργός:

1. Κατά πόσον η εσκεμμένη υποβάθμιση του ρόλου του βουλευτή με τη μη εφαρμογή του πρωτοκόλλου συνιστά παράβασή καθήκοντος εκ μέρους του Περιφερειάρχη;

2. Τι θα πράξει ο Υπουργός προκειμένου να υποχρεώσει τον Περιφερειάρχη στην αυστηρή εφαρμογή του ισχύοντος πρωτοκόλλου;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!