ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΠΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Στη σύσκεψη του ΥΠΑΠΕ  για την παύση λειτουργίας & αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Νοτίου Αιγαίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σε σύσκεψη με θέμα την παύση λειτουργίας και αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της  Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο  Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που πραγματοποιήθηκε υπό την παρουσία του Αν. Υπουργού ΠΑΠΕΝ κ. Γιάννη Τσιρώνη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστα Πουλάκη παρευρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΠΝΑΙ κ. Δημήτρη Σκιαδά. .

Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι βουλευτές  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και από τις δύο ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου κ.κ. Δημήτρης Γάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός καθώς και οι δήμαρχοι Νάξου, Σύρου και Λέρου  κ.κ. Μανώλης Μαργαρίτης, Γιώργος Μαραγκός και Μιχάλης Κόλλιας. Τον Δήμαρχο  Κω εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Δαυίδ Γερασκλής. Την συνάντηση παρακολουθούσε και η περιφερειακή σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Άννα Μαυρουδή.

Το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος των 43 ΧΑΔΑ που υπάρχουν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είτε λειτουργούν είτε είναι ανενεργοί.

Το Υπουργείου ζήτησε προς το ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με την ΠΕΔ, να προσκομίσει σχέδιο τελικής αποκατάστασης των 17 ενεργών και 26 ανενεργών ΧΑΔΑ που βρίσκονται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που λήγουν στις 31 Δεκεμβρίου ου 2015.

Από πλευράς Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος,  έθεσε ως ζητήματα προς συζήτηση την κατεύθυνση του ΠΕΣΔΑ που πρέπει να εκπονήσει η ΠΝΑΙ, την πηγή χρηματοδότησης όλων των έργων που απαιτούνται για την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των αποβλήτων σε όλους τους δήμους του Νοτίου Αιγαίου και την διευκρίνιση για τις διαδικασίες θαλάσσιας μεταφοράς των απορριμμάτων στο μεταβατικό στάδιο.

Στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου  Εσωτερικών  κ. Κώστα Πουλάκη, ο κ. Χατζημάρκος έθεσε το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΠΝΑΙ και του έκανε γνωστή και την απόφαση του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου σχετικά με την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!