Δ. Γάκη: Δήλωση για Ειδική Συνεδρίαση στη Βουλή για τη Δωδεκάνησο 11.03.15

«Η ιστορία της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στη Βουλή των Ελλήνων. Τα Δωδεκάνησα είναι τόπος αγώνων, πολιτισμού, ανάπτυξης και Δημοκρατίας»

Η παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό του Ελληνικού κράτους στις 7 Μαρτίου στη Ρόδο, έχει μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Δείχνει, πρωτίστως, τον έμπρακτο σεβασμό του Κοινοβουλίου στην ιστορία του τόπου, στους αγώνες της Δωδεκανήσου για Δημοκρατία και πρόοδο και ταυτόχρονα, στέλνει στους πολίτες των νησιών μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Είναι ευχάριστη συγκυρία το γεγονός, ότι οι επετειακές εκδηλώσεις συνοδεύτηκαν από σημαντικές πρωτοβουλίες εκ μέρους της κυρίας Κωνσταντοπούλου για την ανάδειξη και την προβολή της ιστορίας και των αγώνων των νησιών μας μέχρι την επίσημη Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στο Ελληνικό κράτος.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σημειώσω, ότι χαίρομαι ιδιαίτερα για την αποδοχή εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής, της πρότασης που έχουμε συζητήσει , σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, για μια ειδική συνεδρίαση στη Βουλή με θέμα την ιστορική διαδρομή της Δωδεκανήσου.

 Η αναγγελία της πρωτοβουλίας για την διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης στη Βουλή, ώστε «να τιμήσουμε την 7ηΜαρτίου, την 31ηΜαρτίου και την 8ηΜάϊου και να μάθουν, όσοι παρακολουθούν την Ολομέλεια της Βουλής, ότι η ιστορία της Δωδεκανήσου αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Εθνικής μας ιστορίας και της συλλογικής πατριωτικής μας διαδρομής προς την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου στους τοπικούς παράγοντας μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, αποτελεί σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της  νησιωτικότητας.

Η ειδική συνεδρίαση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε συνδυασμό με τις άλλες πρωτοβουλίες του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στη Δωδεκάνησο, διασφαλίζουν την επικοινωνία της Βουλής με τους πολίτες και ταυτοποιούν την πανέμορφη αυτή γωνία του Αιγαίου με την αφετηρία θετικών προοπτικών για την πατρίδας μας.

Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο της Βουλής για την άμεση ανταπόκρισή της, για τη συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την ανάδειξη των διαχρονικών μηνυμάτων των αγώνων του Δωδεκανησιακού λαού για Εθνική Ανεξαρτησία, Δημοκρατία και Αξιοπρέπεια, όπως και όλους τους συναδέλφους μου και τους συντοπίτες σε κάθε θεσμικό επίπεδο που εκδήλωσαν αμέσως τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή.

Η διοργάνωση της συνεδρίασης, είναι υπόθεση όλων των βουλευτών της Δωδεκανήσου.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!