Διήμερο σημαντικών συναντήσεων για τον Δήμαρχο Καρπάθου- Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το ακτοπλοϊκό

Διήμερο σημαντικών συναντήσεων ήταν για τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ηλία Λάμπρο  από  τις 11 έως 12/03, αφού  κέντρο βάρους  της  ολιγοήμερης παραμονής  του στην Αθήνα  αποτέλεσε η εξεύρεση λύσεων για σοβαρά ζητήματα:
  • Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα:  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στις 11/03 στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος  Καρπάθου κ. Ηλίας Λάμπρος , ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Μιχαήλ Πατρός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κάσου κ. Γεώργιος Παμπαφίκος, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν. Δ.  κ. Μάνος Κόνσολας, ο Βουλευτής Ν. Ημαθίας της Ν.Δ. κ. Απόστολος  Βεσυρόπουλος και ο δικηγόρος  και συνεργάτης του Δήμου  Καρπάθου   κ.  Μιχάλης Κοσμάς.

«Συζητήθηκε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών και με ικανοποίηση αποδεχτήκαμε τις διαβεβαιώσεις του κ. Υπουργού  για την προσωρινή λύση του ενός δρομολογίου  την εβδομάδα και την πλήρη αποκατάσταση των δρομολογίων μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου» δηλώνει ο κ. Ηλίας Λάμπρος «Δηλαδή δύο δρομολόγια από και προς Πειραιά εβδομαδιαίως, 1 δρομολόγιο την εβδομάδα  από 15/06 έως 15/09: Ηράκλειο – Σητεία- Κάσο –Κάρπαθο- Διαφάνι- Χάλκη- Ρόδο και    επιστροφή. Να σημειωθεί ότι πρόσφατα (09/03) ο Δήμος Καρπάθου υπέβαλε υπόμνημα στο Υπ. Ναυτιλίας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με αποτέλεσμα την  έγγραφη υπουργική δέσμευση  να εξετάσει το ενδεχόμενο χρηματοδότησης της γραμμής Ρόδος – Κάρπαθος.

 Υπόμνημα Δημάρχου Καρπάθου, κ. Ηλία Ανδρ. Λάμπρου, σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Με το παρόν υπόμνημα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να διατυπώσουμε τις προτάσεις μας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου, δεδομένου ότι το νησί μας κινδυνεύει ενόψει θερινής τουριστικής περιόδου να βρεθεί απομονωμένο… ένα νησί που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Δωδεκανήσου και με συνεχόμενη αυξανόμενη τουριστική κίνηση, σύμφωνα και με τα τελευταία στοιχεία του Λιμεναρχείου Καρπάθου για τα έτη 2013-2014 (σχετικό έγγραφο).

Κατ’ αρχάς σας ενημερώνουμε ότι συμφωνούμε με την υπ’ αρ. ΔΜ/Φ231.01/6045/31/07/12 προκήρυξη που συμπεριλαμβάνει τα εξής ακτοπλοϊκά δρομολόγια:

· Πειραιά – Σαντορίνη – Ανάφη – Σητεία – Κάσο - Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή Ρόδο – Χάλκη – Διαφάνι – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ανάφη – Σαντορίνη – Πειραιά.

· Πειραιά – Μήλο – Σαντορίνη – Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή Ρόδο – Χάλκη – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο – Σαντορίνη – Μήλο – Πειραιά.

· Τοπικό δρομολόγιο: Ρόδο – Χάλκη – Κάρπαθο – Κάσο – Σητεία – Ηράκλειο και επιστροφή Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο – Κάρπαθο – Χάλκη – Ρόδο.

Δεύτερον, δεχόμαστε ως προσωρινή λύση και σε καμία περίπτωση ως μόνιμη, την υπ’ αρ. 3327.1/64/1Β/25/09/13 προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μία προσέγγιση της Καρπάθου και έχει χρονική διάρκεια ως 31/10/2015.

Ταυτόχρονα ζητάμε τα παραπάνω ακτοπλοϊκά δρομολόγια να εκτελούνται από πλοία πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, τουλάχιστον για τους έξι (6) μήνες που διαρκεί η τουριστική περίοδος, και να αποφευχθεί έτσι η αναστολή της ήδη ανοδικής πορείας που παρουσιάζει η κίνηση στο λιμάνι της Καρπάθου (στοιχεία 2013) η οποία επιβαρύνεται αρνητικά από την κατάσταση των υπαρχόντων πλοίων και των ανακατατάξεων στα δρομολόγια (στοιχεία 2014).

Επιπλέον θα ήταν πολύ θετικό για το νησί μας να επεκταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση από την Ρόδο με το λιμένα της Καρπάθου ούτως ώστε να υπάρχει και ενδοδωδεκανησιακή μετακίνηση.

Τέλος σας προτείνουμε να διερευνηθεί από την πλευρά σας, σε μακροχρόνιο σχεδιασμό, η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Νότιας Ρόδου με τα λιμάνια του Διαφανίου, της Καρπάθου και της Κάσου.

Κλείνοντας το υπόμνημα μας θα θέλαμε να επιδείξετε από την πλευρά σας την πρέπουσα ευαισθησία και να προβείτε στην άμεση διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη «ιδιαίτερη» κατάσταση της Καρπάθου (λόγω γεωγραφικής θέσης) που σε καμία περίπτωση δεν είναι πρέπον να επιβαρύνεται επιπλέον με αποφάσεις και πράξεις που δυσκολεύουν την ακτοπλοϊκής της σύνδεση»

  • Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών στις 12/03 : Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Δήμαρχος Κω κ.  Γιώργος Κυρίτσης, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ηλίας  Λάμπρος , ο δικηγόρος και συνεργάτης του Δήμου κ. Μιχάλης Κοσμάς, οι Βουλευτές Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καματερός Ηλίας , Σαντορινιός Νεκτάριος , Γάκης Δημήτριος και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ κ. Κόνσολας Μάνος υλοποιώντας  την απόφαση της ΠΕΔ   για συνάντηση με τον Υπ. Εσωτερικών ενώ κατατέθηκε φάκελος για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν από την απόφαση του ΣΤΕ σχετικά με το ΔΗΦΟΔΩ. Ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε  ότι μετά από σύντομο χρονικό διάστημα και αφού μελετηθούν οι προτάσεις – αν κριθεί απαραίτητο-θα πραγματοποιηθεί  συνάντηση εκ νέου.   
  • Συνάντηση με τον συμπατριώτη μας και Διευθύνων Σύμβουλο της BLUE STAR κ. Μιχάλη Σακέλλη: Ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και μελλοντικοί σχεδιασμοί δρομολογίων  για τα ακριτικά μας νησιά.

                                 Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!