Παρέμβαση Σαντορινιού Νεκτάριου για περιφερειακά αεροδρόμια

Θέμα: «Παρέμβαση σε κάλεσμα της κοινής πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων».

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός, παρευρέθηκε την Τρίτη, 17/03/15, στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της «κοινής πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων» και κατά την ολοκλήρωσή της προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση:

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ και χαιρετίζω αυτή την πρωτοβουλία θεωρώντας πολύ θετικό το γεγονός ότι ακόμη και 50 ημέρες μετά την αλλαγή στην διακυβέρνηση της χώρας, το κίνημα συνεχίζει να παρεμβαίνει και να πιέζει για την τύχη των περιφερειακών μας αεροδρομίων.

Εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να τονίσω ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και στα Δωδεκάνησα μας αφορά άμεσα, μιας και έχουμε δυο μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια, της Ρόδου και της Κω, που εντάσσονται στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης.

Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αναφέρει σαφώς ότι οι δημόσιες δομές και υπηρεσίες δεν παραχωρούνται. Παραμένουν σε δημόσιο συμφέρον. Επομένως, η ίδια η συμφωνία, μας καλύπτει για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων.

Σε αυτό το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε θεωρώ ότι αν θέλουμε να προασπίσουμε τα αεροδρόμια πρέπει η συγκεκριμένη διεκδίκηση να κινηθεί σε δυο κατευθύνσεις:

  1. Να συνδεθεί η διεκδίκηση για το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή και με την παραχώρηση τους σε αυτούς. Σύμφωνα και με την εμπειρία μου σαν Περιφερειακός σύμβουλος στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, είχε ψηφιστεί μια τέτοια πρόταση την οποία και σας έχω αποστείλει.
  2. Καίριο όμως ζήτημα και στοίχημα, θεωρώ όμως, είναι το επίπεδο υπηρεσιών που θα προσφερθεί στους πολίτες αυτό το καλοκαίρι. Αυτή η παράμετρος, νομίζω ότι θα κρίνει τελικά και την αποδοχή από την κοινωνία του αιτήματος συνολικά για τα περιφερειακά αεροδρόμια. Γιατί κακά τα ψέματα, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, είναι τουριστικά αεροδρόμια. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία τους όπως η έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη πόρων (πραγματική ή τεχνιτή με σκοπό την υποβάθμιση) και άλλα. Εάν λοιπόν δούμε να υπάρχουν καθυστερήσεις, να υπάρχουν προβλήματα στα δρομολόγια, αυτό θα ασκήσει μια αντίρροπη πίεση που θα ενισχύσει το επιχείρημα της ιδιωτικοποίησής τους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!