Παρέμβαση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Εθνική Οδό Ανατολικές Ακτές – Αεροδρόμιο, για την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων

Πολιτική απόφαση του Περιφερειάρχη, παρά την δραματική υποχρηματοδότηση ανάλογων έργων από το κεντρικό κράτος.

Άμεσες –παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας επί της Εθνικής Οδού Ανατολικές Ακτές  – Αεροδρόμιο, συνολικού προϋπολογισμού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, αποφάσισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέχεια της απόφασης της περιφερειακής αρχής να προχωρήσει στην καταγραφή και αποκατάσταση των προβλημάτων του οδικού δικτύου, σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων δυστυχημάτων.

Στην διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, όπου εξετάστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, το οποίο θα έλθει προς συζήτηση και ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση της 31ης  Μαρτίου, ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να ενταχθεί η εν λόγω παρέμβαση για την οποία υπάρχει ήδη μελέτη αποτύπωσης των απαιτούμενων παρεμβάσεων, που συνίστανται κυρίως στην κατασκευή στηθαίων κατά μήκος της οδού.

Στην σύσκεψη έλαβε μέρος ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, που έχει αναλάβει τον συντονισμό της συνεργασίας των Υπηρεσιών της Περιφέρειας με την Τροχαία και των επιτόπιων επισκέψεων κλιμακίων, για την καταγραφή των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο του νησιού της Ρόδου. Συμμετείχαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και των Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση και η ανάγκη εξεύρεσης πόρων για την υλοποίησή της, αποτελεί πολιτική απόφαση, με δεδομένη την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου. Επανέλαβε ότι το κονδύλι που έχει δοθεί από κεντρικούς πόρους και στις 13 Περιφέρειες της χώρας είναι μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ και είναι φανερό ότι δεν επαρκούν ούτε κατ’ ελάχιστον.  Αυτό σημαίνει ότι η Περιφέρεια ξεκινά άμεσα τον αγώνα εξεύρεσης του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ώστε το έργο που ιεραρχείται ως πρώτης προτεραιότητας, να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!