ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Δεν θα συμπράξουμε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Οδηγούν σε συρρίκνωση την τοπική οικονομία και τον τουρισμό μας».

ΟΒουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κα. Βαλαβάνη έχει αναλάβει το έργο της προετοιμασίας της κοινής γνώμης για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Από τις αρχές Φεβρουαρίου με δημόσια δήλωσή μου είχα ζητήσει να υιοθετήσουμε κοινή στάση απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο.

Η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ.

Δεν υπάρχουν κόμματα, υπάρχουν μόνο τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επί δυόμιση χρόνια και παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, η κυβέρνηση Σαμαρά προάσπισε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Σε λιγότερο από δύο μήνες, η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ανοίγει μόνη της το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση την τοπική οικονομία και θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας.

Στα απέναντι παράλια υπάρχουν, άλλωστε, οργανωμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, στον τομέα του τουρισμού, που ετοιμάζονται να επωφεληθούν.

Αφού χάθηκαν δύο ολόκληροι μήνες με λεονταρισμούς και αυτοσχεδιασμούς, αφού διαψεύστηκαν όλες οι ψευδαισθήσεις που είχε καλλιεργήσει η κυβέρνηση, αναγκάζονται, πλέον, να πάρουν μέτρα με τεράστιο εθνικό κόστος και ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος.

Γιατί η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αυτό συνιστά.

Η αποστροφή της κας. Υπουργού για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα κοσμοπολίτικα νησιά, δεν περιορίζεται μόνο στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, αφορά και στα δύο νησιά της Δωδεκανήσου, ενώ σταδιακά θα συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα νησιά.

Ξεχνούν ότι σε ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό, υπάρχουν ορεινά χωριά, χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα, ενώ υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει, υψηλό κόστος στη μεταφορά αγαθών, υπηρεσιών και προσώπων, που θα γίνει ακόμα υψηλότερο αν καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να αναζητήσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να υπερψηφίσει το συγκεκριμένο μέτρο.

Γιατί εμείς δεν θα συμπράξουμε».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!