Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου

Συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου,  με θέμα την ενημέρωση μαθητών/τριών σχετικά με την οδική ασφάλεια και τον σχολικό εκφοβισμό (bullying).

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015,  στα γραφεία της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδ/σου συνάντηση των Περιφερειακών Συμβούλων κκ Άγγελου Ανανία, Εντεταλμένου σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Κάλλιστου Διακογεωργίου, με τον Προϊστάμενο της Β/θμιας κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Η συνάντηση είχε ως θέμα τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων και ενημερωτικών εκστρατειών για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων και την ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Στη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνεργασία μεταξύ της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την υλοποίηση σειράς ημερίδων στη Ρόδο και τα άλλα νησιά με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων. Οι προγραμματισμένες ημερίδες θα απευθύνονται τόσο στη μαθητική, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ επιδιώκεται και η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων προκειμένου να εντατικοποιηθεί η σχετική ενημέρωση.

Ειδικότερα, οι ημερίδες θα αναπτυχθούν γύρω από δύο θεματικές:

Α) την οδική συμπεριφορά των εφήβων και τον τρόπο πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων

Β) την αποτελεσματική πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και ειδικά του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (cyberbullying).

Η  αντιμετώπιση των προβλημάτων των τροχαίων δυστυχημάτων και του σχολικού εκφοβισμού πρέπει να είναι πολυεπίπεδη προκειμένου να είναι αποτελεσματική. Και η επίλυσή τους μας αφορά όλους: το σχολείο, την τάξη, τον εκπαιδευτικό, τους μαθητές, τους γονείς/κηδεμόνες, ολόκληρη την τοπική κοινωνία.  


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!