Δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού για την προεδρεία στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας

Θέμα: «Δήλωση του Νεκτάριου Σαντορινιού μετά την εκλογή του στο αξίωμα του προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής».

Είναι ιδιαίτερη τιμή η ανάδειξη μου στη θέση του προέδρου της ειδικής μόνιμης επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Το κύριο αντικείμενο της επιτροπής είναι η χάραξη εθνικής στρατηγικής στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας. Επίσης, η επιτροπή αυτή έχει αντικείμενο την παρακολούθηση των εξελίξεων σε θέματα έρευνας και Τεχνολογίας σε διεθνές επίπεδο και τη συνεργασία με αντίστοιχες επιτροπές άλλων Ευρωπαϊκών κοινοβουλίων. Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες πολιτικές και οικονομικές συνθήκες, όπου η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου είναι επιτακτική ανάγκη, οι τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.

Ένα μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του επιστημονικού δυναμικού της χώρας που έχει μεταναστεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό μπορεί να γίνει εφικτό με την υποστήριξη της έρευνας, την ανάπτυξη  της τεχνολογίας και την ενθάρρυνση  καινοτόμων  προγραμμάτων και δράσεων.

Θέλω να ευχαριστήσω την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που με πρότεινε για την ανάληψη της θέσης αυτής καθώς και όλους τους συναδέλφους της επιτροπής που με εξέλεξαν με ευρύτατη πλειοψηφία.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!