Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου 70%-30% με τις ΗΠΑ ζητά ο Καμμένος!

Για συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος από τις ΗΠΑ όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη με αφορμή τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, τονίζοντας ότι ο ρόλος των ΗΠΑ σε αυτό είναι σημαντικός.

«Η Ελλάδα με την Κύπρο και λόγω των νέων πλέον κοιτασμάτων φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με το Ισραήλ, μπορούν να διαμορφώσουν ένα μεγάλο τόξο ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και να αντιμετωπίσουμε πλέον την απειλή που δέχεται το ΝΑΤΟ στο νότιο μέρος, που λέγεται ισλαμικός φονταμενταλισμός με την παρουσία του ISIS» δήλωσε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων του Αιγαίου με τις ΗΠΑ: «Από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε σχετική συζήτηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, Βικτόρια Νούλαντ «ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου».

Το ποσοστό, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, μπορεί να είναι στο 70-30 και κάτι τέτοιο «θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».

Απαντώντας, εξάλλου, στο τι θα έλεγε αν οι ΗΠΑ πρότειναν συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, ο κ. Καμμένος είπε: «Το Αιγαίο είναι ελληνικό, υπάρχουν συγκεκριμένα θαλάσσια σύνορα, ο χώρος και το υπέδαφος ακολουθούν τα χωρικά ύδατα και τα εδάφη, τα οποία δεν είναι υπό αμφισβήτηση, ούτε υπάρχουν γκρίζες περιοχές».

Κληθείς να σχολιάσει, τέλος, δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας «που γκριζάρει πάλι περιοχές στο Αιγαίο με 16 ελληνικά νησιά» ο κ. Καμμένος απάντησε «οι χάρτες δεν γκριζάρουν με μαύρα μολύβια. Με την ιστορία και με το αίμα των λαών γκριζάρουν».

* Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή: http://www.star.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!