Επιστολή Δημαρχου Καλυμνίων προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη

Κάλυμνος 31/3/ 2015, Αρ. πρωτ. 6558 .  ΠΡΟΣ: 1. Υπουργό Οικονομικών κο Γιάνη Βαρουφάκη 2. Αναπλ. Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη .  ΘΕΜΑ: Διατήρηση ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Με ιδιαίτερη ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ τις δηλώσεις σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά και οφείλουμε να σας εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο αυτό.

  Σε ένα καθεστώς γενικευμένης κρίσης, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και –δυστυχώς- παγιωθεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας, οι φορολογούμενοι και ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν ήδη πάρα πολλές δυσκολίες στην λειτουργία και επιβίωση των επιχειρήσεών τους.

Θεωρούμε ότι το να ανοίξει η συζήτηση για κατάργηση του μειωμένου συντελεστή σε ορισμένα νησιά, αποτελεί μια επικίνδυνη κερκόπορτα, μέσω της οποίας θα οδηγηθούμε σταδιακά σε γενικότερη κατάργηση το ειδικού φορολογικού καθεστώτος στα νησιά μας.

Σας εφιστούμε την προσοχή, ότι η τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ θα αποτελέσει ταφόπλακα κάθε παραγωγικής δραστηριότητας στα νησιά μας, αλλά και εθνική οικονομική καταστροφή.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει το ειδικό φορολογικό καθεστώς των νησιών να είναι  αδιαπραγμάτευτο, ως θεμελιακό δικαίωμα των ακριτών νησιωτών, που επιβιώνουν σε μια κρίσιμη περιοχή και σε δύσκολους καιρούς. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από επιπλέον κίνητρα και πολιτικές στην κατεύθυνση της στήριξης της νησιωτικότητας και όχι την  επί της ουσίας κατάργησή της.

 Ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, και να στηρίξει ουσιαστικά  τους ακρίτες.

Προσβλέποντας στην ανταπόκρισή σας στο κρίσιμο αυτό θέμα, για την ευαίσθητη περιοχή μας.

                                                       

Με εκτίμηση

                                                        

Ιωάννης Αντ. Γαλουζής

Δήμαρχος  Καλυμνίων


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!