Επιστολή Δ. Γάκη για στελέχωση Αστυνομίας και Λιμενικού στη Λέρο

«Στελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος στη Λέρο, ζητάει από τους αναπληρωτές υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας ο Δημήτρης Γάκης»

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, με επιστολή που απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη κ. Γ. Πανούση και Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα, ζητάει την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού Λέρου.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Αθήνα, 31.03.15

Προς:

  1. Αναπληρωτή Υπουργό  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

κ. Γιάννη Πανούση

  1. Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

     κ. Θοδωρή Δρίτσα

Θέμα: «Άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στη Λέρο»

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Χθες, ευρισκόμενος στη Λέρο για να δω από κοντά τις ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί, επισκέφθηκα το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και τον Λιμενικό Σταθμό του νησιού. Όπως διαπίστωσα, ο αριθμός των υπηρετούντων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στη Λέρο, δεν επαρκούν ούτε καν για τις στοιχειώδεις ανάγκες φύλαξης των χώρων και της διεκπεραίωσης της διαδικασίας πρώτης υποδοχής των εκατοντάδων προσφύγων που έρχονται στο νησί. Αυτή τη στιγμή στη Λέρο υπάρχουν περισσότεροι από 300 πρόσφυγες.

Οι κρατικές υποδομές φιλοξενίας στη Λέρο δεν επαρκούν για τα κύματα μεταναστών/προσφύγων που έρχονται στο νησί, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να «στοιβάζονται» σε υπαίθριους χώρους.  Επίσης, οι διαθέσιμες εγκαταστάσεις και οι συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης στους χώρους αυτούς είναι απελπιστικές, αποτελώντας εστίες μόλυνσης τόσο για τους ίδιους τους πρόσφυγες, όσο και για τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς. Λόγω της συνεχιζόμενης εμπόλεμης κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση των κλιματικών συνθηκών το καλοκαίρι στο Αιγαίο, εκτιμάται ότι τα κύματα προσφύγων που θα περνούν στη Λέρο θα υπερπολλαπλασιαστούν, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την ανθρωπιστική κρίση στο νησί.

Για το λόγο αυτό, ζητάμε όπως προνοήσετε για την άμεση στελέχωση των συναρμόδιων κρατικών υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ., Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) της Λέρου, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες φύλαξης του κτιριακού συγκροτήματος «Βίλλα Άρτεμις», που έχει ανακαινιστεί για τη χρήση του ως χώρος φιλοξενίας, όπως επίσης και για την κατάλληλη εκπαίδευση τους και τον εφοδιασμό τους με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο σημαντικό αυτό ανθρωπιστικό τους ρόλο.

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Γάκης

Βουλευτής Δωδεκανήσου»

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!