Ο Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ

OX. Κόκκινος με την ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου – τ. Πρόεδρου της ΔΟΕ, μετά από πρόσκληση που του αποστάλθηκε, μετέβη στην  Τυνησία  όπου πραγματοποιήθηκε από 24-28/3/2015, στον χώρο του Πανεπιστημίου ‘’Ελ Μανάρ’’ στην Τύνιδα, το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ .

Από ελληνικής πλευράς υπήρξε αντιπροσωπεία από το ελληνικό κοινοβούλιο, τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ και  ΔΟΕ. Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις της παγκοσμιοποίησης στους πυλώνες του κοινωνικού κράτους, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία ,ο Πολιτισμός.

Ο Χ. Κόκκινος στην τοποθέτηση του ενημέρωσε τους συνέδρους για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα , τα μεγάλα προβλήματα στην Υγεία και την Παιδεία, την υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης , τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνόπουλα, που οι οικογένειες τους μαστίζονται από την κρίση, αλλά και τα παιδιά των οικονομικών μεταναστών. Έδωσε έμφαση στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία και στο νέο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων στο εξωτερικό.

Αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από τις ελληνικές εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και στις προσπάθειες που πρέπει να καταβάλλει τόσο η ελληνική κυβέρνηση ,όσο και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις του κόσμου, για να στηρίξουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά και να αντισταθούν στις ισοπεδωτικές τάσεις της παγκοσμιοποίησης.

Με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες και στα δίκαια λαικά αιτήματα που καταγράφονται στο παγκόσμιο χάρτη, οι κυβερνήσεις καλούνται να τα ικανοποιήσουν και οφείλουν ταυτόχρονα να διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή και την ευημερία των λαών τους.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!