ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συγχαίρω και στηρίζω την πρωτοβουλία σας, που αφορά στην έκτακτη και κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, με θέμα την προστασία του ειδικού καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου. 

Εκτιμώ ότι θα πρέπει να γίνει οριστικά αντιληπτό σε όλους, ότι τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, δεν αποτελούν «είδος πολυτελείας», ώστε να επιδιώκεται στην «πλάτη» τους, η αύξηση των κρατικών εσόδων. Το Αιγαίο είναι σύνορο εθνικής κυριαρχίας και οι Δωδεκανήσιοι είναι φύλακες του Αιγαίου.

          Η κυβέρνηση, φέρεται να αγνοεί τη σημασία του Αιγαίου, καθώς και το μέγεθος της ανασφάλειας και της απομόνωσης, που βιώνουν οι Δωδεκανήσιοι. Νησιώτες χωρίς ιατρούς, συγκοινωνία, αλλά και με προβλήματα που αφορούν ακόμη και στην τροφοδότησή τους με είδη πρώτης ανάγκης. Η κυβέρνηση φέρεται να επιχειρεί να καλλιεργήσει τάσεις διαίρεσης ακόμη και εντός του νησιωτικού συμπλέγματος, ενώ εύκολα μπορεί κάποιος να κατανοήσει ότι επιχειρεί να βάλει στη ζυγαριά κριτήρια πληθυσμιακά ή κομματικά, έναντι της νησιωτικότητας, έναντι της απομόνωσης, της ιδιομορφίας και του ιδιαίτερου περιβάλλοντος. Αγνοεί τις συνθήκες, στις οποίες καλούνται να διαβιούν οι νησιώτες, δώδεκα μήνες το χρόνο.

          Αντί να επιχειρείται η διαίρεση του νησιωτικού χώρου, η εν μέρει κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ή η εξ ολοκλήρου αναίρεσή τους, θα έπρεπε να σχεδιάζονται, να δημιουργούνται κίνητρα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και στο τελευταίο νησί του Αιγαίου, στο μικρότερο ή στο πλέον απομονωμένο. Η νησιωτικότητα είναι όρος εθνικής σημασίας και οι νησιώτες θα πρέπει να στηρίζονται, να προφυλάσσονται, να προστατεύονται. Φυλλάτουν θερμοπύλες.

          Η θέση μου για την πιθανή ή επιδιωκόμενη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που ισχύει στο Αιγαίο είναι ήδη εκπεφρασμένη. Η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς, επί 2,5 χρόνια, έδιναν καθημερινό και διαρκή αγώνα, για τη διατήρηση των κεκτημένων της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, και τα είχαν καταφέρει. Δεν επέτρεψαν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όποιος το επιχειρήσει είναι βέβαιο ότι θα βρει απέναντί του το σύνολο των νησιωτών.

Στέφανος Δράκος

Πολιτευτής Δωδεκανήσου ΝΔ

Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου

Δρ Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!