Συζήτηση Κρεμαστινού - Βαρουφάκη για έκτακτη εισφορά και ΦΠΑ νησιών

Συζήτηση στη Βουλή του Δ. Κρεμαστινού με τον Γ. Βαρουφάκη σχετικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για την έκτακτη εισφορά και τον ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου.

Στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Υπουργός Οικονομικών προσήλθε ο ίδιος για να απαντήσει σχετικά με τη φημολογία περί έκτακτης εισφοράς των φορολογουμένων αλλά και το καθεστώς ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός είπε στον Υπουργό Οικονομικών ότι η «δημιουργική ασάφεια» δεν βοηθά την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας και του ζήτησε να διευκρινίσει το αν θα υπάρξει ή όχι έκτακτη εισφορά. Στη συνέχεια, η συζήτηση επεκτάθηκε στο φλέγον ζήτημα του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου. Ο Δ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι η ασάφεια που δημιουργούν οι διαφορετικές απόψεις που εκφέρονται από τους αρμόδιους Υπουργούς της Κυβέρνησης παγώνει την οικονομική ζωή της χώρας και την οδηγεί σε αδιέξοδο. Ζήτησε επίμονα να λάβει μια οριστική, υπεύθυνη απάντηση για τα δύο θέματα, λέγοντας:

«..στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης δεν υπάρχει η έννοια «έκτακτη εισφορά»… Ένας ολόκληρος κόσμος σήμερα, οι μικρομεσαίοι, οι επιχειρήσεις, προγραμματίζουν -αν μπορούν να προγραμματίσουν- το τι θα κάνουν φέτος με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παρακαλέσω να διευκρινίσετε για τελευταία φορά ότι δεν υπάρχει θέμα έκτακτης εισφοράς.»

Και για το επίμαχο ζήτημα του ΦΠΑ των νησιών, είπε:

«…για να ηρεμήσουν και τα νησιά του Αιγαίου, να πείτε ξεκάθαρα ότι δεν υφίσταται θέμα ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου ώστε να σταματήσει η συζήτηση και να μπορέσουν οι άνθρωποι να ασχοληθούν με τα προβλήματα που πρέπει να ασχολούνται, με την καθημερινότητά τους».

 

Ο Υπουργός Οικονομικών έδωσε απαντήσεις και στα δύο εκκρεμή ζητήματα. Αφού διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα έκτακτης εισφοράς απέκλεισε τη μεταβολή του καθεστώτος του ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου, χαρακτηρίζοντας την απαίτηση των δανειστών «ιδεολόγημα» άνευ ουσίας. Είπε χαρακτηριστικά:

«…πιστεύω ότι θα πετύχει ο αγώνας αυτός να μην υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά…Από την άλλη μεριά, αντιμετωπίζουμε αυτόν τον τοίχο του ιδεολογήματος, που δεν θέλει να μπει στην ουσία και μας λέει επιγραμματικά «Θα αυξήσετε τον ΦΠΑ στα νησιά;». Και η απάντησή μας είναι «όχι, γιατί αυτό δεν είναι το ζητούμενο». Νομίζω, λοιπόν, ότι το ξεκαθάρισα. Εγώ δεν θα προσυπογράψω καμία αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.»


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!