Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γ. Γαλουζής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΦΠΑ

Φωτογραφίες Κλίκ στην κάθε φωτό για μεγένθυνση!

Στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε χθες 1η Απριλίου 2015, στην Αθήνα με μοναδικό θέμα  την προάσπιση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, συμμετείχε ο δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής, ως μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

Ο κος δήμαρχος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τόνισε την αναγκαιότητα διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς οποιαδήποτε  μεθόδευση για κατάργησή τους, θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην παραγωγική δραστηριότητα των νησιών, και κατ΄ επέκταση εθνική οικονομική καταστροφή.

Σημείωσε ακόμα, πως η θάλασσα του Αιγαίου θα πρέπει να ενώνει τα νησιά, χωρίς διαχωρισμούς και απηύθυνε ταυτόχρονα ένα μήνυμα ενωτικό προς την Κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι τόσο οι δημοτικές αρχές, όσο και οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειάς μας, απαιτούν σεβασμό προς τα κεκτημένα δικαιώματά τους  και δεν έχουν σκοπό να απεμπολήσουν κανένα από αυτά.

Κλείνοντας, σημείωσε ότι η συνάντηση αυτή, είχε ένα χαραχτήρα προληπτικό εν όψει των όποιων ενδεχόμενων σχεδιασμών της Κυβέρνησης, κάτι που -όπως προκύπτει και από την ιατρική πρακτική- καθίσταται σε πολλές περιπτώσεις πιο αποτελεσματικό από την εκ των υστέρων θεραπεία του προβλήματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, εκδόθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου, ομόφωνο ψήφισμα και αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί με σχετική επιστολή, στον Πρωθυπουργό της χώρας κο Αλέξη Τσίπρα.

Το ψήφισμα καταλήγει, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα εξής:

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει από το τραπέζι των διαβουλεύσεων κάθε σκέψη ή πρόταση για παρέμβαση στο ισχύον καθεστώς ΦΠΑ και να στραφεί στην άρση των δυσμενών συνθηκών, που έχουν φέρει τα νησιά σε μειονεκτική θέση έναντι της ηπειρωτικής χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε άμεσα και δυναμικά

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!