Μ-Λ ΚΚΕ: Τα γερμανικά μονοπώλια λεηλατούν την Ελλάδα

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός και η εκπρόσωπός του Μέρκελ δε στοχεύουν μόνο στο να στοιχίσουν τη χώρα μας στο γενικότερο στρατηγικό τους στόχο της «γερμανικής ευρωπαϊκής ένωσης» αλλά αφού μετέτρεψαν την Ελλάδα μαζί με τους ντόπιους λακέδες τους σε μια χρεωκοπημένη χώρα, μεθοδεύουν τώρα τον παραπέρα έλεγχό της.

Μια σύντομη ματιά στην παρουσία και τη δράση των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα δείχνει τον τερά­στιο όγκο αυτών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, την ασυδοσία με την οποία δρούσαν και δρουν οι Γερμανοί ιμπεριαλιστές στην Ελλάδα.

Δεκατρία γερμανικά οικονομικά μεγαθήρια ληστεύουν και λεηλατούν την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα οι Deutsche Bank, Deutsche Te­lecom, Kraus Mafai, Mann, Bosch, BMW, OPEL, Mercendes - BENZ, Miele, Thyssen Group, Bayer AG, HDW, είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που κερδοσκοπούν και φοροδιαφεύγουν ασύστολα με κέρδος τεράστια ποσά σε βάρος της χώρας μας. Συνολικά πά­νω από 180 γερμανικές εταιρείες μικρότερης εμβέλειας αλλά όχι ευκαταφρόνητες «επιχειρούν» στη χώρα μας πάντα με προνόμια και ειδικό καθεστώς μεταχείρισης από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Είναι πασίγνωστο, και γι΄αυτό περιττό να αναφερθούμε αναλυτικά στα έργα και τις ημέρες της διαβόητης πρωταθλήτριας Siemens στη φοροδιαφυγή, στις μίζες και τον τετραπλα­σιασμό του πραγματικού κόστους που εισέπραττε για το έργο που προσέφερε.

Είναι επίσης γνωστό πως η Thyssen Group άρπαξε 4,5 δις δολάρια για ένα μπα­ταρισμένο υποβρύχιο χω­ρίς το ελληνικό δημόσιο να εισπράξει σαν αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.

Με τις μεθόδους της υπερτιμολόγησης η Bayer AG για δεκαετίες ολόκληρες προμήθευε την αγορά με φάρμακα και άλλα νοσοκομειακά υλικά με τετραπλάσιες και πενταπλά­σιες από τις πραγματικές τιμές. 

Τριάντα δις υπολογίζεται  ότι πλήρωσε πα­ραπάνω το ελληνικό δημόσιο από το 1975 μέχρι σήμερα.

Στην ίδια πάντα τακτική και η γερμανική Mann με προκλητικά σκάνδαλα για ταινιοδρόμους και γερανούς στη ΔΕΗ και τον ΟΣΕ εισέπραξε δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ποιος δεν θυμάται το προκλητικό σκάνδαλο με τα τηλεφωνικά κέντρα που αγόρασε ο ΟΤΕ για τον εκσυγχρονισμό του από γερμανικές εταιρείες και τελικά αποδέχτηκε ότι ήταν τηλεφωνικά κέντρα περασμένης τεχνολογίας που ήταν παραπεταμένα στις γερμανικές αποθήκες; Και τα διαβόητα Leopard που πούλησε η Kraus Mafai και εισέπραξε δισεκατομμύρια με «υψηλό καπέλο» πάντα σύμφωνα με τη γερμανική τακτική;

Σήμερα οι Γερμανοί επικυρίαρχοι απαιτούν να τηρηθεί η συμφωνία για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια από κοινού με τη συμμετοχή με μικρό ποσοστό της ελληνικής εταιρείας Κοπελούζου.

Η ενδιαφερόμενη γερμανική εταιρεία Franport που το βασικό μετοχικό της κεφάλαιο ανήκει στο γερμανικό κράτος απαιτεί να έχει τα 2/3 τουλάχιστον του μετοχικού κεφαλαίου και ο επικεφαλής της δηλώνει ότι η εξαγορά των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μέχρι πρότινος δήλωνε κατηγορηματικά ότι θα ακυρώσει τη σύμβαση και δεν θα προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις, χωρίς αστερίσκο, τώρα επιστρατεύει τον όρο «στρατηγικές συμπρά­ξεις», ενώ διαβεβαιώνουν τα στελέχη του τον λαό ότι θα συνεχίσει το δημόσιο να έχει τον στρατηγικό έλεγχο των υπό αποκρατικοποίηση φορέων.

Όμως δεν χρειάζεται να πάμε πολύ μακριά για να καταλάβουμε την εξέλιξη αυτών των «στρατηγικών συμπράξεων»:

Όταν ξεκίνησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τις «στρατηγικές συμπράξεις» με τον ΟΤΕ, αρχικά παραχώρησαν το 25% στη γερμανική Deutsche Telecom.  Ήδη, το 2012 η μετοχική σύνθεση του ΟΤΕ ήταν ως εξής:

40% Deutsche Telecom, 10% Ελληνικό Δη­­μό­σιο, 10,7% λοιποί ε­πεν­δυτές, 11,2% Έλληνες Θεσ­μικοί ε­πενδυτές και 28% Διεθνείς Θεσμικοί ε­πεν­δυτές.

Που σημαίνει κεφάλαια προσκείμενα στην Deutsche Telecom. 

Tώρα ο καθένας που γνω­ρίζει στοιχειωδώς το θέ­­μα θεωρεί τον ΟΤΕ – Deutsche Telecom γερμανική εταιρεία.

Τέτοια και άλλα σχήματα μπορούν να προωθούν και έτσι να βρεθούν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρό­μια κάτω από τον έλεγχο και την εκμετάλλευση του γερμανικού ιμπεριαλισμού.

Πέρα όμως από όλα αυτά δεν μπορεί κανείς να μην παρατηρήσει ότι παρά τη γνωστή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τη γενικότερη οικονομική κρίση και την πολιτική αστάθεια όχι μόνο δεν κινούνται στο δρόμο της αποχώρησης α­πό την Ελλάδα, αλλά παραμένουν στη χώρα μας στηρίζοντας τις εδώ επενδύσεις τους.

Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, η Media Mark, τα ασφαλιστικά μεγαθήρια Allianz και Ergo και η γνωστή αλυσίδα Lidl παραμένουν και επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στη χώρα μας.

Είναι γνωστό ότι μέσω των Δήμων και των Περιφερειών οι Γερμανοί μεθοδεύουν στα χρόνια του μνημονίου να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων – λυμάτων - βιολογικό καθαρισμό.

Ταυτόχρονα, κρατικοί γερμανικοί παράγοντες με Γερμανούς επιχειρηματίες σχεδιάζουν μεγάλες «παρεμβάσεις» στον τομέα της ενέργειας.

Γενικότερα, δεκάδες γερμανικές επιχειρήσεις διαβουλεύονται και ετοιμάζονται να επενδύσουν στη χώρα μας. 

Εξάλλου, τα μέτρα του προγράμματος της Θεσσαλονίκης  ακόμα και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο – πράγμα που ούτε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ούτε και τα στελέχη του δεν το πιστεύουν – δεν θα επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Συνολικά οι πολιτικοί εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου, των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και ιδιαίτερα του γερμανικού ιμπεριαλισμού, έ­χουν εγκλωβίσει τη χώρα μας στα ασφυκτικά πλαίσια των ευρωπαϊκών συμβά­σεων, έχουν ρίξει τη χώρα μας στα μνημόνια και τα δάνεια και την έχουν κάνει μια ιδιότυπη ευρωπαϊκή μπανανία.

Οι διακηρύξεις για εθνική αξιοπρέπεια, ανεξαρτησία και άλλα παρόμοια εγκλωβισμένα μέσα σε εκλογικούς αγώνες και κοι­νοβουλευτικά παιχνίδια σπέρνουν σύγχυση και αυταπάτες στο λαό μας, αποπροσανατολίζουν τον αγώ­­να του και καθυστερούν τη μαζική αγωνιστική προο­πτική τού αντιιμπεριαλιστικού ταξικού αγώνα του.

Μ-Λ ΚΚΕ

Γραφείο Τύπου

8/4/2015


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!