ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποφευχθούν αυξήσεις στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων - Πρόταση για ενιαίο εισιτήριο εισόδου»

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να αποφευχθούν αυξήσεις στα εισιτήρια των αρχαιολογικών χώρων - Πρόταση για ενιαίο εισιτήριο εισόδου στους αρχαιολογικούς χώρους και  μουσεία και ταυτόχρονης μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, και Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ.

Αφορμή η υφέρπουσα φημολογία για αύξηση του εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία, την οποία ο κ. Κόνσολας θεωρεί αρνητική για τον τουρισμό μας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αύξηση, ενώ, παράλληλα, καταθέτει και μία ενδιαφέρουσα πρόταση που προβλέπει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία και ταυτόχρονης μετακίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αστική συγκοινωνία και μετρό).

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας τονίζει:

«Σε αυτή τη συγκυρία πρέπει να αποφευχθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, πιστεύω ότι θα είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον τουρισμό μας.

Μπορούν να υπάρξουν έσοδα μέσα από τολμηρές κινήσεις και προτάσεις, όπως το ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο, που θα περιλαμβάνει τη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς και την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Απαιτείται η συνέργεια και η συνεργασία ανάμεσα στα συναρμόδια Υπουργεία, είναι ένα μέτρο που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης και έχει θετικά αποτελέσματα τόσο στον τομέα των δημοσίων εσόδων όσο και στην εξυπηρέτηση και τις παροχές προς τους επισκέπτες.

Το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμογή μόνο στην Αθήνα και στα αστικά κέντρα. Μπορεί να έχει εφαρμογή και σε νησιά με δημοτική και αστική συγκοινωνία, όπως η Ρόδος και η Κως. Και εδώ, όμως, το Υπουργείο Πολιτισμού πρέπει να συνεργαστεί με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς».

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

  1. Υπουργό Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων
  2. Υπουργό Οικονομίας,Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

ΘΕΜΑ: «Θέσπιση του μέτρου του ενιαίου εισιτηρίου για είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με ταυτόχρονη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς»

Κύριοι Υπουργοί,

Η φημολογία για ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, εκπέμπει ένα αρνητικό μήνυμα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τον τουρισμό μας.

Η αύξηση των δημοσίων εσόδων δεν μπορεί να καρποφορήσει μέσα από εύκολες λύσεις όπως η συγκεκριμένη, που είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει παράπλευρες απώλειες εσόδων από τη μείωση της επισκεψιμότητας στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία αλλά και την ανακοπή της δυναμικής του τουριστικού ρεύματος.

Αντίθετα, αύξηση των δημοσίων εσόδων μπορεί να υπάρξει μέσα από την υλοποίηση τολμηρών και πρωτοποριακών προτάσεων.

Μία από αυτές, που εφαρμόζεται και σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες είναι η θέσπιση ενιαίου εισιτηρίου (με ημερήσια ή συγκεκριμένη χρονική διάρκεια) που περιλαμβάνει δικαίωμα εισόδου σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με ταυτόχρονη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αστικές συγκοινωνίες, μετρό).

Το μέτρο θα μπορούσε να έχει εφαρμογή όχι μόνο στα αστικά κέντρα αλλά και σε νησιά που υπάρχει δημοτική ή αστική συγκοινωνία αλλά και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία.

Είναι ένα μέτρο που απαιτεί συνεργασία και συνέργειες μεταξύ συναρμόδιων υπουργείων, των εποπτευόμενων φορέων τους αλλά και της αυτοδιοίκησης.

Θεωρώ δεδομένο ότι θα αποφέρει περισσότερα έσοδα και θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους τουρίστες και τους επισκέπτες. Σε πρώτη φάση πρέπει να εκπονηθεί μια οικονομοτεχνική μελέτη για την εφαρμογή του.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

  1. Εάν στους σχεδιασμούς του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι η αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία.
  2. Εάν προτίθενται να εξετάσουν τη θέσπιση του μέτρου του ενιαίου εισιτηρίου για είσοδο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με ταυτόχρονη μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (αστικές συγκοινωνίες και μετρό).
  3. Προτίθενται να εφαρμόσουν, πιλοτικά, το συγκεκριμένο μέτρο και με ποια μορφή;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!