Ολοκληρώνεται η κτιριακή μελέτη για τη δημιουργία μουσείου στη Χάλκη

Στην τελική φάση βρίσκονται η κτιριακή μελέτη και η μουσειολογική-μουσειογραφική μελέτη για τη δημιουργία του μουσείου της Χάλκης.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Αν. Υπουργός Πολιτισμού στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Οι δύο μελέτες καθυστέρησαν αφού έπρεπε να υπάρξουν παρεμβάσεις στο κτίριο που πρόκειται να στεγαστεί το Μουσείο, αφού πρόκειται για μια μονόχωρη παραδοσιακή Δωδεκανησιακή κατοικία η οποία έπρεπε να διαμορφωθεί αναλόγως.

Αμέσως μετά την έγκριση των δύο μελετών θα υποβληθεί πρόταση για την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο νέο ΕΣΠΑ ή σε τομεακό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη ενώ, παράλληλα, ζήτησε να επιταχυνθούν οι εργασίες υλοποίησης δύο σημαντικών έργων για το νησί που συνδέονται με τον πολιτισμό.

Το πρώτο είναι η αποκατάσταση και ανάδειξη των Μεσαιωνικών Μνημείων του οικισμού Χάλκης, με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ και το δεύτερο είναι η στερέωση και ανάδειξη του αρχαίου οικισμού, με προϋπολογισμό 385.000 ευρώ.

Αναφερόμενος στην προοπτική δημιουργίας μουσείου στη Χάλκη, ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ολοκληρώνεται το πρώτο στάδιο των μελετών και ακολουθεί η έγκριση.

Θα παρακολουθώ την εξέλιξη εκ του σύνεγγυς προκειμένου να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Η Χάλκη δικαιούται να έχει μουσείο γιατί έχει ιστορική ταυτότητα που εκτείνεται από την αρχαιότητα και τη μεσαιωνική εποχή έως τους νεώτερους χρόνους.

Υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου της Ρόδου, που προέρχονται από τη Χάλκη και πρέπει να επιστρέψουν στο νησί και να εκτεθούν στο νέο μουσείο που θα δημιουργηθεί».


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!