Συνάντηση Γ. Γαλουζή με μέλη της τοπικής αλιευτικής κοινότητας

Συνάντηση με μέλη της τοπικής αλιευτικής κοινότητας και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας παράκτιας αλιείας, είχε σήμερα στο γραφείο του στο δημοτικό κατάστημα, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κος Ιωάννης Αντ. Γαλουζής.

Η συνάντηση είχε ως κεντρικό θέμα, την αλιεία του ερυθρού τόνου και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, για τα οποία ο κος Δήμαρχος ζήτησε επίσημη ενημέρωση πάνω στο θέμα, από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Γ. Κατσοτούρχη.

Ο κος πρόεδρος στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε διεξοδικά στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες (ξιφιάδες) τις περιόδους απαγόρευσης της αλιείας στην περιοχή μας, στα ζητήματα που έχουν προκύψει από την περιορισμένη αδειοδότηση των αλιευτικών σκαφών αλλά και στην ποσόστωση και στα ειδικά κριτήρια, τα οποία  διέπουν την αλίευση του ερυθρού τόνου.  

Επεσήμανε ακόμα, ότι η χώρα μας στα θέματα αλιευτικής πολιτικής, δεν έχει διαπραγματευθεί και διεκδικήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα ιστορικά της δικαιώματα, με αποτέλεσμα να υποχρεούται να υφίσταται τους περιορισμούς και τα κριτήρια που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ίδιοι οι ψαράδες με τη σειρά τους, αναφέρθηκαν στα συγκεκριμένα προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζουν, τα οποία δυσχεραίνουν σε σημαντικό βαθμό την ήδη δύσκολη επιβίωσή τους κατά τη χειμερινή περίοδο.

Ο κος δήμαρχος, άκουσε με προσοχή όλες τις τοποθετήσεις και συνοψίζοντας, καθόρισε τα αιτήματα που πρόκειται να τεθούν στον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό, σε μεταξύ τους συνάντηση, η οποία  πρόκειται να καθοριστεί   την προσεχή εβδομάδα.

Οι προτάσεις όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν κατά το πέρας της συνάντησης αφορούν:

α) Την αύξηση του αριθμού των χορηγούμενων αδειών αλιείας τόνου στο νησί μας.

β) Την κατάργηση των ειδικών κριτηρίων, που ισχύουν στην επιλογή των δικαιούχων αλιείας.

γ) Την εκ περιτροπής αδειοδότηση και ανανέωση της λίστας των δικαιούχων σε ετήσια βάση.

Τα αιτήματα αυτά, θα τεθούν και εγγράφως στον αρμόδιο υπουργό και θα υπάρξει σχετική ενημέρωση όλων των βουλευτών του Νομού μας.

 

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!