Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κρεμαστινού για αύξηση εισερχομένων μεταναστών

Η ανησυχητική αύξηση των εισερχομένων στη χώρα, είτε παρανόμων μεταναστών είτε προσφύγων, κινδυνεύει να πλήξει τον τουρισμό των νησιών του Αιγαίου που αποτελεί βασικό στοιχείο της Εθνικής Οικονομίας. 

Η υποστήριξη της χώρας μας για το φλέγον αυτό ζήτημα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης ουδόλως συμβαδίζει με την αύξηση του αριθμού των μεταναστών. Το ότι η Κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα εξαγγείλει προσεχώς ένα σχέδιο αντιμετώπισης είναι μεν ενθαρρυντικό αλλά τα σχέδια δεν προεξοφλούν πάντα λύση του θέματος.

Η αντιμετώπιση του ζητήματος με την ήδη υπάρχουσα ανασχετική υποδομή είναι τελείως ανεπαρκής. Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζουμε εάν η Κυβέρνηση σκέπτεται να εντατικοποιήσει τα μέτρα ανασχέσεως και ποια θα είναι αυτά. Ενδιαφέρον θα ήταν να γνωρίζει η Βουλή σε ποιες συγκεκριμένα ενέργειες προς την Ε.Ε. θα προβεί η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Επιτρόπου προκειμένου να επιτύχει ανάσχεση του κύματος των εισερχομένων.

Με βάσει τα ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

- Πώς σκέπτεται να αποτρέψει την αυξημένη είσοδο μεταναστών στη χώρα και πόσο εκτιμά τον αριθμό των μεταναστών που μπορεί να δεχθεί η χώρα;

- Ειδικότερα, ποια είναι η προστασία και υποστήριξη των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται στην παραμεθόριο περιοχή και αντιμετωπίζουν καθημερινά σχετικά προβλήματα με πενιχρά μέσα και υποδομές;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!