Συνάντηση με τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου και τον Λιμενάρχη Λέρου είχε χθες ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος

Συνάντηση με τον Διοικητή του Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου και τον Λιμενάρχη Λέρου είχε χθες, 15-04-2015, ο Έπαρχος Καλύμνου κ. Θεμέλαρος, προκειμένου να συζητήσουν για το πρόβλημα που έχει προκύψει στα περισσότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, λόγω του μεγάλου όγκου των μεταναστών που καταφθάνουν  το τελευταίο διάστημα.

Τα νησιά μας   είναι εδώ  και  χρόνια  σταθμός για τους λαθρομετανάστες, όμως τελευταία το φαινόμενο έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και σε νησιά όπως η Κάλυμνος, η Λέρος,  η Πάτμος, το Αγαθονήσι , το Φαρμακονήσι, η Καλόλημνος,  που δεν έχουν υποδομές για να υποδεχθούν και να περιθάλψουν αυτούς  τους ανθρώπους το πρόβλημα μεγεθύνεται .

Στη συνάντηση συζητήθηκαν προτάσεις ώστε να δοθεί προσωρινά διέξοδος και να  αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση, όμως διαπιστώθηκε και η επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα  από την Κυβέρνηση , καθώς ο αριθμός των μεταναστών αυξάνει  καθημερινά και τα νησιά μας μπαίνουν  στην τουριστική περίοδο.

Ο Έπαρχος  Καλύμνου  επικοινώνησε στη συνέχεια  τηλεφωνικά με την αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου. Την ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί και ζήτησε να αναλάβει η Πολιτεία να αντιμετωπίσει το θέμα καθώς δεν πρόκειται για ένα τοπικό ζήτημα που  μπορούν να το επωμιστούν οι  κοινωνίες των νησιών. Η κα Χριστοδουλοπούλου είπε ότι το Υπουργείο της επεξεργάζεται κάποιες  προτάσεις για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση . Αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να πληροφορηθούμε  και να δούμε να λαμβάνονται μέτρα από την Πολιτεία   για το θέμα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!