Η Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον νομπελίστα οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε με τον νομπελίστα οικονομολόγο Paul Krugman, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα με πρόσκληση του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση. Μετά το πέρας της μεταξύ τους συζήτησης, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Υποδέχθηκα στη Βουλή των Ελλήνων τον κύριο Πολ Κρούγκμαν, τον νομπελίστα και φίλο της Ελλάδας, και είχα την ευκαιρία μιας πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης μαζί του, κατά την οποία με ενημέρωσε για τις ενασχολήσεις του στο επίπεδο της οικονομίας και για τις απόψεις που έχει και δημοσίως εκφράσει όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα. Κατά τη συζήτησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε σχέση με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, αλλά και την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των ευθυνών για την υπαγωγή της χώρας μας στα Μνημόνια. Με πολύ ενδιαφέρον άκουσε ο κύριος Κρούγκμαν το στοιχείο ότι μεγάλο κομμάτι των δαπανών της Ελλάδας έγινε για εξοπλισμούς και με πολύ ενδιαφέρον, επίσης, άκουσε για την πρωτοβουλία μας για την Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους. Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα ήθελα να τον ευχαριστήσω από καρδιάς που στέκεται δίπλα στην Ελλάδα και με το δημόσιο λόγο του εξανθρωπίζει αλλά και εκλογικεύει την προσέγγιση της κατάστασης. Είναι ένας πραγματικός σύμμαχος στον αγώνα του Ελληνικού Λαού για Δικαιοσύνη, Ελευθερία και Ισότητα.

Paul Krugman: Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα να βρίσκομαι εδώ, μαζί σας. Είναι σημαντικό για κάποιον σαν εμένα, φίλο της Ελλάδας, να μιλήσει με τους ανθρώπους εδώ, ώστε να μπορέσει να πιάσει το σφυγμό των αγώνων που δίνουν και εκείνοι που κατέχουν θέσεις πολιτικής ευθύνης προκειμένου να πράξουν το σωστό. Πιστεύω ότι αυτή είναι μια σημαντική στιγμή καμπής και αλλαγής για όλους, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα και να στραφούμε σε καλύτερες πολιτικές για το διάστημα που ακολουθεί, για τα χρόνια που έρχονται. Σας εύχομαι επιτυχία και θα προσπαθήσω να ενημερώνομαι για τη δουλειά που θα ακολουθήσει τις επόμενες εβδομάδες.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!