Συνάντηση εργασίας ανάμεσα στον δήμαρχο Καλυμνίων και το βουλευτή Δωδεκανήσου κο Μάνο Κόνσολα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11.00 στο δημοτικό κατάστημα , ανάμεσα στον δήμαρχο Καλυμνίων κο Ιωάννη Γαλουζή και το βουλευτή Δωδεκανήσου κο Μάνο Κόνσολα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάννης Γαλιμιτάκης και Κώστας Ζαϊρης και εκ μέρους της αντιπολίτευσης οι κύριοι Ιω. Μαστοκούκος και Εμμ. Μουσελλής.

Ο κύριος Κόνσολας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση εξέφρασε την επιθυμία να υπάρχει συντονισμένη και ουσιαστική συνεργασία με το Δήμο της Καλύμνου, προκειμένου να προωθούνται άμεσα λύσεις σε προβλήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Ο κος δήμαρχος, αφού τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε για το ειλικρινές ενδιαφέρον, αναφέρθηκε στο κρίσιμο ζήτημα των ημερών, την ψήφιση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή  για τη δέσμευση των ταμειακών υπολοίπων των Δήμων.

Ενημέρωσε τον κο Κόνσολα, για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλύμνου, με την οποία αποφασίστηκε μια σειρά συντονισμένων αντιδράσεων και κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο της ΚΕΔΕ, από κοινού με τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας, για το θέμα αυτό.

Τόνισε δε το γεγονός, ότι εφόσον εφαρμοστούν τέτοιες πρακτικές, θα προκύψουν σημαντικά και δυσεπίλυτα λειτουργικά προβλήματα για τους Δήμους, με κίνδυνο ακόμα και παγώματος των χρηματοδοτήσεων όσων έργων βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο σημείο αυτό ο κος Κόνσολας εξέφρασε την ελπίδα να ανακληθεί η απόφαση αυτή, εφόσον βέβαια έχει εξασφαλισθεί συμφωνία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της χώρας μας με την Ε.Ε.

Στη συνέχεια ο κος Κόνσολας ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν τους ΧΑΔΑ της Καλύμνου, καθώς οι προθεσμίες αποκατάστασης είναι πλέον ασφυκτικές και επικρέμεται έντονα ο κίνδυνος επιβολής δυσβάστακτων προστίμων από την Ε.Ε.

Στο θέμα αυτό ενημερώθηκε σχετικά με τις προγραμματισμένες διαδικασίες αποκατάστασης των ΧΑΔΑ Ψερίμου και Καλύμνου, καθώς και για τις σχετικές αναθέσεις μελετών, τόσο από τον κο δήμαρχο όσο και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κο Κ. Ζαϊρη.

Τέλος, στη συνάντηση εξετάστηκαν γενικότερα θέματα που αφορούν :

α) την αξιοποίηση των δημοτικών εκτάσεων, την προστασία και τη συνακόλουθη διασφάλισή τους  από επίδοξους καταπατητές,  και

β) την ανανέωση της λίστας πρόσληψης εργατοτεχνιτών για τα έργα  που εκτελούνται στο νησί μας με την μέθοδο της αυτεπιστασίας.

Κλείνοντας, ο κος Κόνσολας αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο της Καλύμνου για την αναλυτική ενημέρωση, επανέλαβε την πρόθεσή του για ουσιαστική και συντονισμένη συνεργασία  με τα στελέχη του Δήμου, για την -από κοινού- προώθηση λύσεων σε θέματα ζωτικής σημασίας, για τα νησιά μας και ειδικότερα  την Κάλυμνο.

Από το Γραφείο Επικοινωνίας 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!