Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή για να παραμείνει και να λειτουργεί, ως αυτοτελής οργανική μονάδα, η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητώντας να παραμείνει ως αυτοτελής οργανική μονάδα, η Κτηματική Υπηρεσία του δημοσίου στα Δωδεκάνησα, λόγω των ιδιαιτεροτήτων του κτηματολογικού καθεστώτος της περιοχής αλλά και της νησιωτικότητας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι με το νέο κανονισμό του Υπουργείου Οικονομικών δημιουργούνται 7 νέες περιφερειακές διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας στην έδρα της κάθε αντίστοιχης αποκεντρωμένης διοίκησης.

Στην προκειμένη περίπτωση, η έδρα της αρμόδιας διεύθυνσης για τα Δωδεκάνησα θα είναι στον Πειραιά.

Ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει ότι η απόσταση, η γραφειοκρατία αλλά και η ιδιαιτερότητα του κτηματολογικού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και στην προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών, λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων αλλά και λόγω του όγκου των υποθέσεων, να παραμείνει ως αυτοτελής οργανική μονάδα η Κτηματική  Υπηρεσία του δημοσίου στα Δωδεκάνησα και να ενισχυθεί με το αναγκαίο προσωπικό.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα, έχει ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία αυτοτελούς οργανικής μονάδας για τη δημόσια περιουσία στα Δωδεκάνησα»

Κύριε Υπουργέ,

Με το νέο κανονισμό λειτουργίας του Υπουργείου Οικονομικών, ουσιαστικά, καταργούνται οι κατά τόπους κτηματικές υπηρεσίες του δημοσίου και δημιουργούνται 7 νέες περιφερειακές διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας στις έδρες των αντίστοιχων αποκεντρωμένων διοικήσεων.

Για τα Δωδεκάνησα αυτό σημαίνει ότι η έδρα αυτής της διεύθυνσης θα είναι πλέον στον Πειραιά.

Αυτό έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών και των συναλλασσομένων όσο και στην προάσπιση των συμφερόντων του δημοσίου.

Ο λόγος δεν είναι μόνο η απόσταση και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ως συνέπεια του υπερσυγκεντρωτικού αυτού μοντέλου.

Είναι και η ιδιαιτερότητα του κτηματολογικού καθεστώτος στα Δωδεκάνησα και ο όγκος και η πολυπλοκότητα των υποθέσεων.

Η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου είναι επιφορτισμένη με αυτοψίες, απαλλοτριώσεις, ελέγχους παραλιών, επιβολή προστίμων, ενώ η εγγεγραμμένη περιουσία του δημοσίου στα Δωδεκάνησα, υπολογίζεται σε 800.000 στρέμματα (τα 2/3 της Δημόσιας Περιουσίας στο σύνολο της επικράτειας), ενώ υπάρχουν και πολλά μη καταγεγραμμένα ακίνητα.

Επιπρόσθετα, η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στα Δωδεκάνησα, παρά το γεγονός ότι είναι υποστελεχωμένη, είναι πρώτη σε ό, τι αφορά στην εισπραξιμότητα δημοσίων εσόδων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

  1. Εάν προτίθεται να επανεξετάσει τη λειτουργία ως αυτοτελούς οργανικής μονάδας, της Κτηματικής Υπηρεσίας του δημοσίου στα Δωδεκάνησα, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!