«Βόμβα» Spiegel: «Το πλήρες σχέδιο για την πτώση της Ελλάδας»

Απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την έξοδο από το ευρώ» φέρνει στο «φως» το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις, Βερολίνο, Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον έχουν έτοιμα σχέδια για την περίπτωση που η Ελλάδα εξέλθει από το ευρώ.

Σύμφωνα με το περιοδικό στην έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται ότι:

«Η Ελλάδα θα περιέλθει σε μεγάλη οικονομική οπισθοδρόμηση. Το πρώτο χαρακτηριστικό θα είναι ο υπερπληθωρισμός. Το ΔΝΤ συμβουλεύει την Ελλάδα να μην κλειδώσει το νέο νόμισμα της με το Ευρώ αλλά να το αφήσει να υποτιμηθεί ώστε να αυξήσει την οικονομική ανταγωνιστικότητά της. Όμως αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα. Αυτή την τάση θα μπορούσε να την ελέγξει η Τράπεζα της Ελλάδος θέτοντας συγκεκριμένους πληθωριστικούς στόχους, με αύξηση των επιτοκίων αλλά και με νέες πολιτικές δημοσιονομικής λιτότητας».

Στην ίδια έκθεση σημειώνεται ότι «η Ευρωζώνη θα αντέξει οικονομικά μια έξοδο της Ελλάδας αλλά πρέπει να ενισχυθούν χώρες όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία. Αυτό θα γίνει με την αγορά κρατικών ομολόγων τους από τον Μηχανισμό Στήριξης αλλά και την ΕΚΤ με κεφάλαια που ήδη υπάρχουν».

Ως πιθανότερο σενάριο το Spiegel αναφέρει τα ακόλουθα, σύμφωνα με μετάφραση από τη Deutsche Welle:

«Εάν η κυβέρνηση Τσίπρα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα (για το ΔΝΤ), θα έλθει η άτακτη χρεοκοπία. Και ο ευρωπαϊκός μηχανισμός EFSF, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης της χώρας, θα ήταν αναγκασμένος να κηρύξει άμεσα απαιτητά τα δικά του δάνεια, ύψους 130 δισ ευρώ. Αυτό θα συμβεί γιατί τα δάνεια αυτά είναι συνδεδεμένα με τα αντίστοιχα του ΔΝΤ. Κατά συνέπεια η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε πλέον να βρει αγοραστές ούτε για τίτλους βραχείας διάρκειας, τα αποκαλούμενα T-Bills, με τα οποία καταορθώνει σήμερα να επιβιώσει».

Σε αυτήν την περίπτωση, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν θα υπήρχε άλλη επιλογή παρά «να εκδώσει τίτλους για να πληρώσει προμηθευτές, συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Οι ειδικοί αποκαλούν τους τίτλους IOUs, από την αγγλική έκφραση “I owe you” δηλαδή “σου χρωστάω”. Με αυτούς μπορεί κανείς (θεωρητικά) να πληρώσει το ρεύμα ή τη θέρμανση, αλλά και να κάνει τα ψώνια του. Λειτουργούν ως μέσα πληρωμής. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα θα μπει στη διαδικασία καθιέρωσης παράλληλου νομίσματος».

πηγή: http://www.newsonly.gr/


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!