Ποιοι ξενοδόχοι "χαμογελούν" με τον τον φόρο διαμονής

να τοποθετηθούν. Σε κάθε περίπτωση η φορολογική επιβάρυνση στη διαμονή θα πρέπει να απορροφηθεί από αυτούς καθώς τα συμβόλαια με τους tour operators το συμπεριλαμβάνουν. Επίσης, το μέτρο είναι προτιμότερο από το οριζόντιο της αύξησης του ΦΠΑ, αλλά ειδικά εάν εφαρμοστεί στα πολυτελή νησιά έχει και συμμάχους.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι το προσχέδιο του νομοσχεδίου, βάζει φόρο διαμονής υπέρ του Δημοσίου σε νησιά με χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ συντελεστών ΦΠΑ κι έχουν με βάση την τελευταία απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ περισσότερους από 3.100 κατοίκους τότε οι ξενοδόχοι της Κρήτης, Κέρκυρας θα … τρίβουν τα χέρια τους. Εδώ και καιρό με ανακοινώσεις τους έχουν ζητήσει εξομοίωση των συντελεστών των Κυκλάδων κτλ με τους δικούς τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι εάν μπει αυτό το μέτρο ο νέος φόρος αφορά τα νησιά Ρόδο, Λέσβο, Χίο, Κω, Σάμο, Σύρο, Νάξο, Θήρα, Λήμνο, Κάλυμνο, Θάσο, Μύκονο, Πάρο, Άνδρο, Τήνο, Ικαρία, Λέρο, Κάρπαθο, Σκιάθο, Σκόπελο, Μήλο, Πάτμο και Σύμη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ ζητεί από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε αντιμετώπιση του φαινομένου της παραξενοδοχείας και να μην προχωρήσει στο φόρο διαμονής πολυτελείας. Όπως σημειώνει "κατανοεί πλήρως την προσπάθεια που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρώσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις με τους Εταίρους μας, ώστε να βρεθεί βιώσιμη και οριστική λύση για την Ελλάδα, για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, την ανάταση της οικονομίας και την υποστήριξη της κοινωνίας μας. Δεν γίνεται όμως, υπό την πίεση των δανειστών, να εμφανίζονται συνεχώς διαφορετικά σενάρια σχετικά με τον σχεδιασμό και την επιβολή νέων φόρων στον τομέα του τουρισμού, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και ειδικά χωρίς να έχει προηγηθεί σωστός σχεδιασμός. Ο τομέας του ελληνικού τουρισμού είναι ο μοναδικός αυτή τη στιγμή που μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την επίτευξη των στόχων της χώρας για πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη. Τις τελευταίες ημέρες προωθείται η επιβολή φόρου πολυτελείας ή φόρου διανυκτέρευσης σε καταλύματα και προορισμούς. Είναι γεγονός ότι παρόμοιος φόρος υπάρχει και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, όμως σε όλους ο φόρος αυτός αποδίδεται στους Δήμους για την ενίσχυση των απαραίτητων πόρων που χρειάζονται για την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών. Σε καμία των περιπτώσεων ο φόρος αυτός δεν συνδέεται ή αποδίδεται στο Κράτος. Στη χώρα μας τέτοιος φόρος υπάρχει, (Τέλος Παρεπιδημούντων) ο οποίος αποδίδεται στους Δήμους από τα τουριστικά καταλύματα. Ο ΣΕΤΕ, έχει ήδη προτείνει στα αρμόδια Υπουργεία, μέτρα τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και να αποδώσουν πολλαπλάσια οφέλη στα ταμεία του κράτους, αποτελώντας παράλληλα εργαλείο στα χέρια της Κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση. Το Κράτος και οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν ελέγχους και κυρώσεις για τα παράνομα καταλύματα και να επιβάλλουν τη συμμόρφωση όλων των επιχειρήσεων στην απόδοση των ήδη εφαρμόσιμων φόρων, του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών. Παράλληλα, θα πρέπει να παγιωθεί η πληρωμή μισθών μέσω τραπεζικού λογαριασμού και ταυτόχρονα να επιβληθεί η χρήση πιστωτικών καρτών για ποσά μεγαλύτερα των 100 Ευρώ, εισπράττοντας με αυτό τον τρόπο άμεσα τους αναλογούντες φόρους. Με την εφαρμογή των παραπάνω οι αρμόδιες Υπηρεσίες μπορούν να συλλέξουν έως 500 εκατ. Ευρώ. Ο ΣΕΤΕ, ως σύγχρονος κοινωνικός εταίρος βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών στις προσπάθειες που γίνονται. Ταυτόχρονα όμως, εκπροσωπώντας 700.000 ανθρώπους που εργάζονται και ζουν από τον τουρισμό, οφείλει να αναδεικνύει τις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες λύσεις που μπορούν να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της οικονομίας, χωρίς παράλληλα να πλήξουν την ανάπτυξη του κλάδου."

Διάβασε περισσότερα: http://www.bluebirds.gr/default.aspx?pageid=1508


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!