Το πιλοτικό πρόγραμμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα προχωρήσει χωρίς έξτρα κόστη στη χορήγηση τουριστικής βίζας

Η άμεση αντίδραση της ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου στις εκκλήσεις των τοπικών επαγγελματικών και αναπτυξιακών φορέων τουρισμού των νησιών του Αιγαίου για την ακύρωση της είσπραξης ενσήμου της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε πρόκειται για θεωρήσεις εισόδου που χορηγούνται από τις υπηρεσίες ελέγχου διαβατηρίων στα σύνορα ή για θεωρήσεις που χορηγούνται στα πλαίσια παράτασης του χρόνου βραχείας διαμονής των υπηκόων τρίτων χωρών, δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να δώσει άμεσα λύσεις που θα οδηγήσουν στην αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία και άλλες χώρες εκτός της ΕΕ.

Στην απόφαση αυτή, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν οι συντονισμένες ενέργειες των βουλευτών Δωδεκανήσου και Βορείου Αιγαίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις που έγιναν προς τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και την τεκμηριωμένη ενημέρωση για τη σημασία της επιτυχούς ολοκλήρωσης του πιλοτικού προγράμματος, χωρίς τη μεταβολή του κόστους για την έκδοση βίζας στους επισκέπτες από τρίτες χώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκτούν σημασία οι καθόλα επίκαιρες προτάσεις και πρωτοβουλίες μας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Δωδεκάνησο και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που έχουν τεθεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και σε αναπτυξιακά fora, αναφορικά με τη διευκόλυνση στη διαδικασία χορήγησης βίζας.

Η εφαρμογή των μέτρων αυτών (διευκόλυνση και μειωμένο κόστος βίζας βραχείας διάρκειας),σε πολύτεκνες οικογένειες καθώς και σε ειδικές ομάδες τουριστών όπως αθλητές, μαθητές και πολίτες τρίτης ηλικίας, θα διαφοροποιήσει και θα αναβαθμίσει ποιοτικά το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν στη Δωδεκάνησο με τουρίστες από τη  γειτονική Τουρκία, ιδιαίτερα σε περιόδους εκτός αιχμής, στηρίζοντας έτσι τις τοπικές – ιδιαίτερα τις μικρές νησιωτικές – οικονομίες.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!