Σύσκεψη για την αλιεία στα Δωδεκάνησα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Θετικά αποτελέσματα για τους αλιείς της Δωδεκανήσου και ιδιαίτερα της Καλύμνου είχε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός και Νεκτάριος Σαντορινιός (ο κ. Γάκης είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις ), ο Δήμαρχος Καλύμνου Γιάννης Γαλουζής, ο Πρόεδρος Γιώργος Κατσοτούρχης και ο Γραμματέας Εμμανουήλ Κουλλιάς της Ομοσπονδίας Αγροτικών – Αλιευτικών Συλλόγων των Παραμεθόριων Νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Αλιέων, με θέμα τα προβλήματα αλιείας της περιοχής και ιδιαίτερα της Καλύμνου.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η σημασία εκπόνησης επιχειρησιακού προγράμματος για την ανάπτυξη της αλιείας και η ανάγκη προστασίας των αλιευτικών περιοχών ενώ συζητήθηκαν ο τρόπος αδειοδότησης αλιέων, η δημιουργία υποθαλάσσιου πάρκου και η χωροθέτηση ιχθυοκαλλιεργειών για τις οποίες ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων. Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα της εθνικής ποσόστωσης στην αλίευση Κόκκινου Τόνου, ρυθμίσεις για τον αλιευτικό τουρισμό και άλλα ζητήματα που απασχολούν τους αλιείς των νησιών μας.

Ο κ. Υπουργός ζήτησε την παραπέρα συνεργασία της Ομοσπονδίας στη χάραξη της αλιευτικής πολιτικής και στην εκπόνηση σχεδίων. 


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΥΓΕΙΑ

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!