Δήλωση του Μάνου Κόνσολα για την επιβολή φόρου διανυκτέρευσης στα νησιά και στις επιχειρήσεις εστίασης

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την επιβολή φόρου διανυκτέρευσης στα νησιά και στις επιχειρήσεις εστίασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στη διαμονή και στην εστίαση στα νησιά, που απεργάζεται η κυβέρνηση, συνιστούν de facto κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου και πλήγμα για τον τουρισμό μας.

Με την επιβολή πρόσθετου φόρου 3% στις υπηρεσίες εστίασης στα νησιά και με το  κυμαινόμενο τέλος διανυκτέρευσης στα καταλύματα, όχι μόνο καταργούνται, ουσιαστικά, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, αλλά αυξάνεται και η φορολογική επιβάρυνση που συνδέεται με τη διαμονή στα τουριστικά καταλύματα.

Τα μέτρα αυτά  αποτελούν το καλύτερο δώρο για τους ανταγωνιστές μας στο χώρο του τουρισμού.

Η κυβέρνηση, αφού έχασε τρεις ολόκληρους μήνες, μέσα στους οποίους θα μπορούσε να επιτύχει μία έντιμη συμφωνία, οδηγείται σε επιλογές απελπισίας. Στοχοποιεί και δυσφημεί τα νησιά και τον τουρισμό μας, ως την κύρια αιτία των δημοσιονομικών προβλημάτων και της φοροδιαφυγής.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις καθιστούν ακριβότερο το τουριστικό προϊόν των νησιών, έχουν πρόσκαιρο, αμφίβολο και ανεμικό όφελος και οδηγούν στην ανακοπή της δυναμικής του τουρισμού μας και στη μείωση εσόδων.

Η επιεικώς, κωμική, εξαγγελία για την υποχρεωτική χρήση πιστωτικής κάρτας για τις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά, είναι απλά ανεφάρμοστη και δεν έχει προηγούμενο.

Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα είναι παγιδευμένη ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις της ρητορικής της και στην πραγματικότητα.

Οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε διάλογο με τους φορείς του τουρισμού, που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν την εθνική προσπάθεια, συνεισφέροντας στα πλαίσια ενός ορθολογικού σχεδιασμού.

Αντί να καταφεύγει στη λύση μιας ανεξέλεγκτης φορολογικής επιβάρυνσης στα νησιά και στον τουρισμό μας και όχι σε αναποτελεσματικά μέτρα, οφείλει να ρίξει το βάρος της σε δύο τομείς:

- Στους φορολογικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων με ταυτόχρονη παροχή φορολογικών κινήτρων για τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

- Στον έλεγχο των τουριστικών καταλυμάτων που λειτουργούν χωρίς νόμιμη άδεια και φοροδιαφεύγουν για να μην επιβαρύνονται αυτοί που τηρούν τη νομιμότητα.


ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Όλα τα παρακάτω πεδία είναι υποχρεωτικά, οπότε πρέπει να τα συμπληρώσεις για να μπορέσεις να υποβάλεις το σχόλιό σου! Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Σύμφωνα με τους όρους χρήσης σε περίπτωση χρήσης ψευδωνύμου, πριν την δημοσίευση του σχολίου σου μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μέσω e-mail για την ταυτοποίηση των στοιχείων σου χωρίς αυτά να δημοσιοποιηθούν ή/και να δημοσιευθούν.

Δώσε μία έγκυρη διεύθυνση e-Mail. Η διεύθυνση e-mail που θα καταχωρήσεις ΔΕΝ θα δημοσιευθεί.

Πάτα στο πιο πάνω τετραγωνίδιο για να μας αποδείξεις οτι δεν είσαι ...ρομπότ!

Pantelis

Αρθρογραφία - Απόψεις

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

LIFE STYLE

v-websites.gr - Καταστευή Ιστοσελίδων

Κατασκευή Ιστοσελίδων | Web Productions

kalymniansvoice.com

Copyright © 2019 | All rights reserved.

Ακολουθείστε μας στο Facebook
Μας αρέσει να μας λέτε ότι ...σας αρέσουμε!